有無師兄N56U裝俄仔firmware玩過aria2 BT

插左HDD,開左aria文件夾,做埋port 6800 forward,enable aria2...

本來想remote router BT....
但連local interface都開唔到

google過好似極少教學,希望師兄可以指點迷津

我都搞左好耐, 都係外網開唔到,set晒rpc port,  upnp開晒都唔得

反而transmission無問題~

我而家唯有vpn入去用local address開~~

你入唔入到
localhost/ariaweb/index.html

via HKEPC Reader for Android

我都搞左好耐, 都係外網開唔到,set晒rpc port,  upnp開晒都唔得

反而transmission無問題~

我而家唯有vp ...
pkf 發表於 2017-3-21 01:24
師兄我連local都開唔到....
PRC點set?我應該做漏左

俄仔rom 有幾個version e.g. dlna,  base , full 之類 , 唔介意洗走d setting,  可以試埋另外果d version

師兄我連local都開唔到....
PRC點set?我應該做漏左
sasini1 發表於 2017-3-21 09:15

我無特別set過啲乜,只係係gui開左個service同埋改過port

你首先check下有無撞port先

我無特別set過啲乜,只係係gui開左個service同埋改過port

你首先check下有無撞port先

via HKEPC Reader ...
pkf 發表於 2017-3-22 01:57

OK!我今日試下重做一次
將port 6800改一下,需要forward返比192.168.1.1嗎?
harddisk我系顯示GUI的第一個USB port,對嗎?

OK!我今日試下重做一次
將port 6800改一下,需要forward返比192.168.1.1嗎?
harddisk我系顯示GUI的第一 ...
sasini1 發表於 2017-3-22 09:15

唔使set forward,  你試左入到local先啦
入到local起碼可以vpn入local去download

回覆 7# pkf

重做一次...
只有空白一片

setting

改port都一樣
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆  pkf

重做一次...
只有空白一片

setting

改port都一樣
sasini1 發表於 2017-3-22 19:35

睇你應該係用大陸嘅改版version

你個build係邊個? 右上角

睇你應該係用大陸嘅改版version

你個build係邊個? 右上角

via HKEPC Reader for Android ...
pkf 發表於 2017-3-22 21:05

系啊師兄!
因為改版有ss-server
我用緊版本:3.4.3.9-099_7-02-21