數碼通寬頻可唔可以用HKBN 嗰條光纖線?跟住交數碼通嘅光纖線俾 HKBN?

yes, ok no problem

唔想移開個櫃去拔插。。。
lovemi 發表於 2017-3-26 10:24

上星期我裝數記﹐早上師夫已經打電話搵我﹐問有無用緊HKBN

一聽到我講話無﹐即時好失望地講﹐要拉線喎。
(廢話﹐即使我用緊HKBN﹐都可以要你拉新線架啦)

結果﹐要拉21層樓的光纖線﹐才可完成安裝囉。
都唔知他算唔算唔好彩。

PS. 我一直只係使用PCCW﹐HKBN淨係用過56k 囉。

上星期我裝數記﹐早上師夫已經打電話搵我﹐問有無用緊HKBN

一聽到我講話無﹐即時好失望地講 ...
peter_chan 發表於 2017-3-26 22:21

呢位師兄, 你話人唔好彩? 係你好彩咋, 依家SMC咁爆單, 2X層佢都肯同你裝, 話時話事後你有無比汽水錢先??

回復 5 #eric.ho

咪就係。。。
仲好意思牙斬斬話人唔好彩。。。。。

via HKEPC Reader for Android

想問問,
要先停HKBN,然後先叫smartone上黎裝?
定係HKBN未到期就已經可以叫smartone上黎裝?

回覆 3# lovemi

hkbn staff has already recevied my smartone optical fiber and old modem hkbn power supply. it is ok , the only change is the modem.

想問問,
定係HKBN未到期就已經可以叫smartone上黎裝? ...
SYW 發表於 2017-3-27 08:59

send the cut hkbn form. scheduled the smartone installment date just before the end date of hkbn.

想問問,
定係HKBN未到期就已經可以叫smartone上黎裝? ...
SYW 發表於 2017-3-27 08:59

未到期上黎裝就要拉多條線