[操作疑難] 求Dual Wan Router推介。

公司有兩支1G寬頻,隻RV325死左,要換過一隻。

各位師兄請推介一隻新Dual Wan Router,謝謝。

你無講要求同價位,好難推薦。
華記好多router都可以用雙wan,但唔support雙wan搬號。
要VPN嘅可以考慮Vigor,平嘅可以上淘記,幾百就有。

你無講要求同價位,好難推薦。
華記好多router都可以用雙wan,但唔support雙wan搬號。
要VPN嘅可以考慮Vigo ...
hkwtongme 發表於 2017-3-26 18:40

taobao Vigor 咁平?

alanhippo 發表於 2017-3-26 22:36

公司用就買行貨啦

alanhippo 發表於 2017-3-26 22:36

二手,新嘅大概千鬆啲。

回覆 2# hkwtongme

預2萬在右。

回覆  hkwtongme

預2萬在右。
hkitsewh 發表於 27/3/2017 00:14

畀到呢個budget可以考慮用Juniper SRX 系列。
但佢有啲功能要你年年科金去續期嘅。

如果你唔想年年都要續期嘅,建議你可以考慮下DrayTek Vigor 2952啦。因為佢喺DrayOS,並唔喺2960用linux based,boot機超快。仲有,全新行貨都喺三千幾蚊,仲平過2960。

申利:用緊draytek 2960,backup喺draytek 2930

EPC 嘅CHING: idolclub  嘅2952開箱加評測文。
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=12&tid=2283027

2960 開箱加評測文。
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=12&tid=1865338

你可以參考下嘅。

回覆  hkwtongme

預2萬在右。
hkitsewh 發表於 2017-3-27 00:14

咁就大把選擇,我自己都係用到2960或者X86 router 之類,呢個價位唔熟。

咁就大把選擇,我自己都係用到2960或者X86 router 之類,呢個價位唔熟。 ...
hkwtongme 發表於 2017-3-27 08:23
Draytek 2960 穩定性同效能幾好