大陸科學上網isp一問

香港用緊老電1000M起左SS Server

大陸果邊原本用緊垃圾中電信20MB

但中電唔好話出海連國內網站都慢

住果到又裝唔到聯通,唔知有無師兄用過珠江寬頻出海得唔得

有冇移動?移動落香港正好多。

Brainstomer 發表於 2017-3-31 09:16

唔一定! 移動我用到唔想用, 最好都係聯通連PCCW.

PCCW 家用上大陸都係唔多得. 商業就OK

租個經CN2  VPS 起左SS Server應該好啲

ss server 用老電唔夠用ssl,open VPN同L2TP快,PPTP最快(我用Vigor 2960試過60幾M,有師兄話用X86試過80幾M),不過依家Mac機同蘋果手機都唔support PPTP ,論方便就ss server比其他VPN方便,一來接線奇快,而最好就係幾乎唔會斷線,其他VPN都有機會斷線要再重新再接。

Brainstomer 發表於 2017-3-31 09:16

我都唔知個屋苑點解可以無聯通同移動

回覆 4# ikevin
我係人地屋企試完聯通...連左SS開MYTV接近秒開.....翻到屋企中國電信.....仲慘過56K

ss server 用老電唔夠用ssl,open VPN同L2TP快,PPTP最快(我用Vigor 2960試過60幾M,有師兄話用X86試過80 ...
hkwtongme 發表於 2017-3-31 10:07

原本用緊中電加PCCW用PPTP勉強可以接受.....
之後最近成個廣州封晒PPTP...L2TP時得時唔得...OPENVPN上年已經死晒....
唯有死死地氣用SS...
但中國電信....我真係伏左佢....我寧願每日比手提聯通5蚊包1GB都唔想開WIFI用中國電信

PCCW 家用上大陸都係唔多得. 商業就OK

租個經CN2  VPS 起左SS Server應該好啲
ikevin 發表於 2017-3-31 09:32

CN2要計流量

我都唔知個屋苑點解可以無聯通同移動
acd33199 發表於 2017-3-31 10:32

屋苑物管問題.