求routet推薦

細佬無玩開router,求ching推薦router,係咪都係netgear最好?
1.min 300Mbps ac就夠
2.set到vpn番大陸翻牆
3. wake on wan (send 到magic pack去local 機)
4. budget 1000內

bonus fuction無都ok :
1.有得插external hdd做cloud
2.有得插external hdd back up pc野

> 2.set到vpn番大陸翻牆

未必得wor, 上星期試過俾人 block 左個香港 IP 地址。

細佬無玩開router,求ching推薦router,係咪都係netgear最好?
1.min 300Mbps ac就夠
2.set到vpn番大陸翻牆
3 ...
weirdoxlee 發表於 2017-6-20 15:52

而家用vpn 大陸翻牆已經唔得了

VPN翻唔到牆
HDD存取慢到hihi

via HKEPC Reader for Android

而家用vpn 大陸翻牆已經唔得了
ballballgun 發表於 2017-6-20 16:38

正正經經買張 4G 香港版中移動可能得? VPN 剩係可以俾認可機構?

VPN翻唔到牆
HDD存取慢到hihi

ccchhhuuunnn 發表於 2017-6-20 16:39

hdd 存取係香港用,VPN 用唔到..唔係呱,我以為得PPTP唔work咋,我家下呢部5年前買得pptp,我以為換過部就得添

正正經經買張 4G 香港版中移動可能得? VPN 剩係可以俾認可機構?
s12321 發表於 2017-6-20 17:07

月費定prepaid?prepaid ok反正都係久唔久番一次

forum..只推asus router

回覆 3# ballballgun

L2TP+IPSEC唔得?
我只知道PPTP+L2TP W/O IPSEC 呢2種唔得.

回覆  ballballgun

L2TP+IPSEC唔得?
我只知道PPTP+L2TP W/O IPSEC 呢2種唔得.
良優 發表於 2017-6-20 21:55

你可以試試之前睇過人講都係唔得