[開箱] G-Shock GD-X6930E-9JR 開箱

Casio G-Shock 30th 特別版 ~ GD-X6930E-9JR

一直都對黃色30th系列, 都好有興趣, 又對大六九非常喜歡,
由於個價非常吸引, 亦覺機會難逢, 最後都決定入手, 免得夜場夢多

只錶 無波無籮, SORRY, 係無波同無太陽能,
所以定價比較親民, 而我依只價錢係親民中既親民,
上左手之後真係好正, 收藏 同 自用都非常正,
而黃色係夏天配戴真係一流

So sharp!

好黃,好靚!

依到無乜g-shock fans , 睇黎以後都可以慳返唔使係依到出post

依到無乜girls , 睇黎以後都可以慳返唔使係依到出post

這隻沒什麼特別;
樣又唔靚仔;
見到都唔想買;
小第喜歡 運動型錶
類似這
http://www.gshock.com/watches/Classic/GA110GB-1A

只錶靚唔靚就見仁見智, 你見到唔想買咪唔好買囉, 我都無迫你買

既然你鍾意運動型錶, 請問點解要買ga-110 ?

ga110 , 我都戴左一段時間, 我發現唔到ga-110 有咩特別運動功能喎, 請問可唔可以教下小弟 (not 小第)?

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1947953

這隻沒什麼特別;
樣又唔靚仔;
見到都唔想買;
小第喜歡 運動型錶
類似這

...
aazz 發表於 2014-7-20 14:41

我第四只Gshock gulfman而家重帶緊,買左好似$500

第一只 DW-5000C 198X年 個時重有鋼線  出來做野獎勵自己,無記錯好似$2~300
第二只 紅色同樓主只差唔多,不過係呢龍布帶 1993年公司抽獎中
第三只 2005年 gw500 太陽能 我覺得係casio gstock最差一只,

帶左半年要翻廠換電(唔使錢,換左成2個星期),換完電過左大半年到,只錶上面的膠同錶殼離開,
試過電郵去日本投訴,沒回覆,搵公司個日本人投訴,先有回,話只錶保一年,過左唔受理

我第四只Gshock gulfman而家重帶緊,買左好似$500

第一只 DW-5000C 198X年 個時重有鋼線  出來做野獎勵自己 ...
snlworld 發表於 2014-7-22 12:04

開箱依只係x69 , 係新款黎, extra-large 6900, 大錶面version,

Ching, 你果4只都係好野黎, 不過gw500好似質量差少少, 會唔會係當時太陽能仲未成熟, 所以會有咁既情況 ?

不過swatch 同 g-shock 都有同一個毛病, 如果放低太長時間無戴的話, 條錶帶會爛, 始終平同貴錶都要保養同打理一下先會耐用

開箱依只係x69 , 係新款黎, extra-large 6900, 大錶面version,

Ching, 你果4只都係好野黎, 不過gw500 ...
BMX 發表於 2014-7-22 12:42

casio錶  帶完一定要用翻鹼洗,再沖水先好放置!!洗走表面汗酸!!
swatch都好多年無玩law,N年前曾經買過只jellyfish炒,800入1500出

做左好多年錶生產呢行(廿幾年),都無乜保養的錶,
初入行每個星期都裝錶帶,所十年就無裝過,..