[開箱] Fenix UC35 開箱

前言:
本身有支AA電筒, 以前團購買落,
用Q5膽, 雖然細支同換電方面,
但電量少, 而且用14500鋰電都只係頂到40-80mins
所以一直打算買支行18650 鋰電電筒

本身target 係E35UE 同MH10/12
E35UE就細支D, 但都有900LM, MH10/12 就支援埋USB充電
落到鴨記, 見到Fenix UC35 有USB充電, 有960LM, 包埋3200mah 電
條數好似貴過E35UE唔係好多(鴨記買樂記電都$70, 靚叉機又唔平 )

來一張外盒先

配件

logo

有戰術開關

XM-L2 U2

Micro USB 頭

3200mah電

真身應該係NCR18650BE

充電會紅燈, 充完會綠燈

同舊筒對比

總結:
1. 用USB充電的確幾方面, 而且攞上手唔算重,
我最欣賞係佢筒身D螺絲牙,扭落去係無落油都好順
另外XM-L2光班比較大, 無Q5 咁集中, 適合大範圍照射

但用XM-L2 膽行960LM 都幾熱,
不過960LM 用5分鐘會自動降1檔, 480LM 30分鐘會再降多檔
普通行山用180LM 都夠用
而充電時要先插USB線, 再著尾部開關先會充電,
充完如果無關制直接拔線, 支筒會著埋

幾錢入手?
佢粒電係樂聲定三星黎?

5百幾, 電就應該2014年既樂聲3200mah
(如果佢寫NCR18650BE 無錯既話)

MH10 鴨記賣 $47X, 買多粒電都夠買 UC35.

MH10 鴨記賣 $47X, 買多粒電都夠買 UC35.
Clive68000 發表於 2015-3-1 22:15

但同E35UE 比就差距大D   

但最令我驚訝係呢支筒個尾牙, ,
無潤滑油下都開得好順, 真係做得幾好

哩支好,可以慳返買叉機....方便實用 XD

唔好意思推返個post 上嚟

想問下香港邊度會有UC35賣,行過鴨記唔覺有,nitecore大把

唔好意思推返個post 上嚟

想問下香港邊度會有UC35賣,行過鴨記唔覺有,nitecore大把 ...
aquarius 發表於 2015-7-29 12:17

行去富利睇睇,

如果無就上網search 彭記但會貴dd重要睇開門時間

行去富利睇睇,

如果無就上網search 彭記但會貴dd重要睇開門時間
wgpoon 發表於 2015-7-29 12:22

唔該師兄,喺富利買到,平過彭記唔少

唔該師兄,喺富利買到,平過彭記唔少
aquarius 發表於 2015-8-1 20:37

我都用左大約半年....USB充電真係好方便
但為左去camp 方便D, 我再入左排18650B

RMB$25 而且粒粒足3400mah