邊款有LED文字 Display電池充電器強能最好???

有冇啲可顯示電池仲有幾多mah??

我發現好多顯示得led燈
都係唔明, 代表啲乜
例如快閃5次=乜
快閃4次=乜乜

頭都大埋
下下先睇說明書
真係唔好用

d 燈咪顯示幾多% 囉,仲唔夠咩:O

d 燈咪顯示幾多% 囉,仲唔夠咩:O
wing1234 發表於 2015-8-23 16:29

https://youtu.be/wb1tOy8tKpo?t=87
仲有好多野應該顯示

用緊片入面果隻,lcd有d資料睇下都幾有用既
你話好唔好正唔正我唔識講,我要求做到野叉到電我覺得可以了......

你果隻D4 鴨記有賣
自已淘仲平D
一係就Powerfocus BC-3100
只差AA/AAA就Powerex MH-C9000

[路過攪笑Mode]除左一D人類天生本能不用學也會識之外(例如XX), 其他野好多都要學才會識, 睇充電器顯示唔係天生本能.

你果隻D4 鴨記有賣
自已淘仲平D
一係就Powerfocus BC-3100
只差AA/AAA就Powerex MH-C9000 ...
人中之龍 發表於 2015-8-25 14:34

Powerex MH-C9000好貴喎

其實知道幾多mah都唔代表d乜, 電池壞起上來, 擺一晚走晒d電都得
又或者內阻大, 好快無電, 但係用放電計去測又仲有好多電
如果唔係遙控車/飛機之類怕用用下無電失控,  d電用到咁上下覺得走電快咪買過排新
依家D電咁平, 真係無咩必要為左延長粒電多少壽命花精神去打理
況且呢D幾舊水充電器個 display 都係貪得意多, 實際用起上來仲衰過慢充
NiCd / NiMh 都係用完用慢充最好