請問 NITECORE P12 用晤用到不帶保護的 18650 電池

我有幾粒 不帶保護 LG  2600mAH 18650 電池

想買枝 NITECORE P12 但晤知用晤用到,

新版 NITECORE P12  是不是有

中白光1000流明 和 冷白光1000流明 之分

thank

要尖頭先得

我試過MH12 冇問題

MH12 同 P12構造差唔多應該OK啩

其實保護電路只是外加功能,對支電筒黎講係冇分別

我試過MH12 冇問題

MH12 同 P12構造差唔多應該OK啩
aquarius 發表於 2015-9-10 15:55

請問你試過冇保護 18650用到 , 粒電是否平頭

點解唔買 MH12 ?相差一百倒,但送埋電唔使煩,重點可以直接差埋電!!!!

點解唔買 MH12 ?相差一百倒,但送埋電唔使煩,重點可以直接差埋電!!!!
Clive68000 發表於 2015-9-13 08:46

本身有幾粒 LG 2600 而且有 D4 差機 ,所以想買 P12 , 但唔知冇保謢板平頭短DD用晤用到 ,

佢 Nitecore 原廠電突頭有保護板長DD

本身有幾粒 LG 2600 而且有 D4 差機 ,所以想買 P12 , 但唔知冇保謢板平頭短DD用晤用到 ,

佢 Nitecore  ...
tego 發表於 2015-9-13 13:52

本身都有電筒同電,下次買電筒會買有內置差埋電,
周圍去無理由帶埋差機,一條 USB 差電真係方便好多.

請問你試過冇保護 18650用到 , 粒電是否平頭
tego 發表於 2015-9-13 08:03

我所有冇保護都係平頭

同意其他師兄講話買 MH12抵啲,剩係粒 Nitecore 3100mAh電已經值回票價,仲未計可以差電flexible啲

如果未買,忍住手先,早幾日見到有 XP-L HI 電筒 1200 流明,可以 USB 差電,
好快其他廠都會出XP-L HI 電筒, XM-L 電筒會減價........................