用緊支fenix LD20 想買支新筒

幾年前 貪LD20 用2x AA 電 方便  
幾年後 想買支新筒, 買返 AA 電筒其實係咪好傻呢?

你有無18650電同差機先?

18650電筒係好物,差左投資比AA筒大
你捨得就會覺得好值。

NITEYE EC-R26 1080流明USB直充电18650
幫朋友買咗支,唔錯,包粒電,夠細支,缺点係無夾

你有無18650電同差機先?
人中之龍 發表於 2016-2-10 13:48

有兩粒雜牌18650+ 雜牌差機  如果無佢地 我就唔會諗, 直接買返AA 筒

都係睇預算同用途, 如果預算充足建議18650筒+電+差機, 光度和續航力都好好多

用到18650,咁多好多選擇囉,例如: Fenix,Nitecore,Jetbeam,DIY筒..................etc.,如果識淘就去淘吧,有桐油價,平好多

用到18650,咁多好多選擇囉,例如: Fenix,Nitecore,Jetbeam,DIY筒..................etc.,如果識淘就去 ...
人中之龍 發表於 2016-2-11 13:49

2x18650 有咩筒好?  我行山+單車用

warrior 發表於 2016-2-11 02:25 PM

用開Fenix,就PD35 / TK22...etc.,2 X 18650唔多選擇,幫你唔到

warrior 發表於 2016-2-11 02:25 PM

行山既話就TK35
有兩隻,
一隻960LM (遠射D),
一隻2000LM (擴散D)

我比較鍾意960LM 版本, Spot 同Spill 分明D
2000LM 版本一味擴散

如果想單車都用到就揀 BC30