[討論]大陸訂造傢俬

小弟新屋啱啱裝修完畢,而家要煩傢俬
上網做過少少功課,好多人都會自行北上訂造傢俬,價錢大概係香港3分2,想問吓各位師兄有咩要留意或者有冇推介,預計8月尾9月頭上去睇下啲乜乜傢俬城,睇成品睇工廠,唔該晒

小弟新屋啱啱裝修完畢,而家要煩傢俬
上網做過少少功課,好多人都會自行北上訂造傢俬,價錢大概係香港3分2 ...
eddiewsw 發表於 2016-8-15 11:15

去笋岗站睇

去笋岗站睇
koelner73 發表於 2016-8-15 17:21

請問個度傢俬舖集唔集中?

google 打   筍崗傢俬城      搵圖片就見

請問個度傢俬舖集唔集中?
eddiewsw 發表於 2016-8-15 20:48

行到你腳跛都行唔晒

回覆 1# eddiewsw

師兄唔問下裝修師傅有乜推介? 就咁上去會唔會做錯左都唔知?

回覆  eddiewsw

師兄唔問下裝修師傅有乜推介? 就咁上去會唔會做錯左都唔知? ...
yiu1 發表於 2016-8-16 13:37

講起裝修師傅就一肚氣,我而家要同佢傾尾數同埋交場,佢好多野做到好懶,做錯做漏,錯色,冇用到指定物料。

我想上去睇吓啲製成品同埋個工場/廠,如果OK先去馬,但係就冇呢方面經驗,所以先開PO問下有經驗嘅CHING

講起裝修師傅就一肚氣,我而家要同佢傾尾數同埋交場,佢好多野做到好懶,做錯做漏,錯色,冇用到指 ...
eddiewsw 發表於 2016-8-16 13:45

而家工程多
根本唔休做

而家工程多
根本唔休做
kiyeah 發表於 2016-8-16 14:48

好多野要自己執返,淨返尾數唔多,真係好想扣晒佢叫佢走人

好多野要自己執返,淨返尾數唔多,真係好想扣晒佢叫佢走人
eddiewsw 發表於 2016-8-16 15:58

雖然唔係呢方面專才, 但可唔可以問下師兄你係自己找相熟師父? 定係工程公司的師父?