支付寶實名認證求教

羅湖黎講邊間銀行開戶方便免年費? 係唔係開一個戶口就ok

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

关入面间中银方便,但好似话要认証两个户口

via HKEPC Reader for Android

关入面间中银方便,但好似话要认証两个户口

via HKEPC Reader for Android
takeoto 發表於 2016-11-8 10:16

我都聽講過,但網上搵到既教學同官方教學冇提到要兩個AC,有冇人試過知道?
https://cshall.alipay.com/lab/help_detail.htm?help_id=211811

另外好似要大陸手機號先可以申請大陸AC同實名認證 有冇邊張卡可以長期咁用 例如半年 1年 但分鐘唔需要多 100分鐘都夠

我都聽講過,但網上搵到既教學同官方教學冇提到要兩個AC,有冇人試過知道?
...
louishkepc2 發表於 2016-11-8 14:54

一個大陸戶口就得,1個戶口同多個戶口的主要分別其實有寫的

另外好似要大陸手機號先可以申請大陸AC同實名認證 有冇邊張卡可以長期咁用 例如半年 1年 但分鐘唔需要多 10 ...
louishkepc2 發表於 2016-11-8 14:57

上taobao打"從化卡"
大陸銀行戶口開戶必須綁定手機的.上去開戶之前準備定個號碼吧...

上taobao打"從化卡"
大陸銀行戶口開戶必須綁定手機的.上去開戶之前準備定個號碼吧... ...
ahuo 發表於 2016-11-8 16:26

正正問緊個賣家 解決左手機兼容問題就可以下單

一個大陸戶口就得,1個戶口同多個戶口的主要分別其實有寫的
ahuo 發表於 8/11/2016 16:19

CHING,我已經認証左1個戶口,都唔得,要我再認多個

CHING,我已經認証左1個戶口,都唔得,要我再認多個
takeoto 發表於 2016-11-8 19:48

有兩個TB account,各已經绑定大陸手机: 131*******、绑定淘宝ID、绑定各 1個BOC CN 戶口,初初都收到 msg 話要,自從用過 BOC CN 過數落支付寶,so far 都冇 send msg 叫我補多個 account

正正問緊個賣家 解決左手機兼容問題就可以下單
louishkepc2 發表於 2016-11-8 16:32

建議係二手區收張真‧零月租聯通/移動卡(永久0月費),返大陸聯通/移動實名,再去 BOC 開戶口,咁就最穩陣,一黎唔洗成日充值都可以keep到個大陸 number,另外好多大陸 apps 都要用電話 number 認證