美國網購集運討論

最近睇中左件野,搵唔到人夾唯有自己買

半價仲要送backpack,點都要入手

一個人買直運太貴,成HKD$273,好似唔夠抵(其實都仲係好平對比香港買)
所以我選擇第二個方案,去佢個美國網站搵淘寶既代支比錢,因為香港信用卡比唔到,呢度蝕左幾十,但又用到美國個D COUPON,圍返條數仲平左DD。依家做緊集運比USEX運,但我估好似有成10磅重,US2.5/磅好似都唔平得去邊,搞一大輪可能都係差唔多價。

24號美國感恩節,美國D網購好似黎緊好多野會好平,但有D美國網又唔比人用海外信用卡,有冇D咩方法可以解決到呢個問題?

最平已經係 USEX 架喇,其他都要 >23HKD /磅

要海外 visa 可以 apply virtual visa, 不過 5% admin charge,冇著數

要平應該 black friday 25-Nov 最平

得閒可以再去 topcashback check 下有冇 rebate

lotpost HKD13 磅

要海外 visa 可以 apply , 不過 5% admin charge,冇著數

要 ...
joecc 發表於 2016-11-19 11:28

topcashback 點用? 係唔係經佢比既LINK去個D網買野會額外做到DISCOUNT,定買完之後回贈 topcashback AC下次使用?

螢幕擷取畫面 (34).png

成功,淘寶又唔填返個billing address,幾驚佢唔送免稅集運倉

回覆 4# louishkepc2

係唔係經佢比既LINK去個D網買野會額外做到DISCOUNT
-如果有 promo code 就係即時 discount,如果見到係 _% 就係 rebate

定買完之後回贈 topcashback AC下次使用
-多數係會 order completed 之後兩個月回贈落你個 topcashback account, 你可以轉去 amazon $$ / paypal $$

如果你用埋我上面條 refer link 申請 account 再 completed 第1個 order, 就會多10USD

要海外 visa 可以 apply , 不過 5% admin charge,冇著數

要 ...
joecc 發表於 2016-11-19 11:28

Virtual Visa 檔嘢安全嗎?

回覆 1# louishkepc2

巴打要唔要paypal美金? 係ebay賣野積左700幾usd想靚rate換返港紙

回覆 8# revolver

暫時不了

http://www.us-ex.com/ListViewEdit.aspx?ID=17&sfbz=*

呢頁睇到我頭都大埋,唔知咩係普通件A同普通件B,又分唔同既商業件唔同收費

係唔係只適用於中國? 香港其實免左入口稅所以只要唔係違禁品買咩都冇問題都係收USD2.5/Pound?