香港搵食艱難…

有無其他地方選擇可以半工讀咁??

係咪講緊working holiday? 好似有年齡限制架, 樓主幾多歲先?

去澳洲做農奴啦

係咪講緊working holiday? 好似有年齡限制架, 樓主幾多歲先?
freedomkaka 發表於 2016-11-23 22:50

唔係working holiday, 我本身對珠寶設計有興趣, 讀左個course, 不過都仲係入唔到行...所以想去外國再讀, 我諗住一開始讀下d短期course先, 真係有用/自己讀得掂就讀埋個學位咁, 不過經濟問題都要半工讀喇...想睇下有冇大大知道可以點做/計劃?

唔係working holiday, 我本身對珠寶設計有興趣, 讀左個course, 不過都仲係入唔到行...所以想去外國 ...
cm-kk 發表於 2016-11-24 22:21

我有兩個朋友都喺美國做科研生,都係邊教書邊修科,有個朋友係跟Allex program,試試佢囉

我有兩個朋友都喺美國做科研生,都係邊教書邊修科,有個朋友係跟Allex program,試試佢囉 ...
tintin7979 發表於 2016-11-25 22:53

多謝! 我上網留意下!

唔係working holiday, 我本身對珠寶設計有興趣, 讀左個course, 不過都仲係入唔到行...所以想去外國 ...

本身有冇話已經睇中邊個course咁呀?

我有兩個朋友都喺美國做科研生,都係邊教書邊修科,有個朋友係跟Allex program,試試佢囉 ...
tintin7979 發表於 2016-11-25 22:53

Allex呢個exchange program喺台灣 日本 美國都幾出名喎

去水區搵大叔入行