想去南生圍踏單車,請問邊度有得租車?

同埋南生圍是否全程踏馬路?

同埋南生圍是否全程踏馬路?
ronan 發表於 2016-11-25 22:09

近橫水渡有段係草地, 橫水渡要俾錢, 唔想用橫水渡就要原路返

元朗站行去基恩護老院, 附近好多間租單車
水車館街到水車館里一帶都有

近橫水渡有段係草地, 橫水渡要俾錢, 唔想用橫水渡就要原路返

水 ...
kiyeah 發表於 2016-11-27 10:37

呢位師兄好野,好肯幫人同資料好詳盡,要比個讚!!

水 ...
kiyeah 發表於 2016-11-27 10:37

唔該師兄,我都搵到恩護老院後面有單車租,同埋由元朗站踩單車入南生圍的路線

https://www.google.com.hk/maps/dir/22.445313,114.034064/22.444488,114.036208/22.444325,114.047222/22.44799,114.04937/22.460358,114.033144/@22.4563591,114.0341882,15z/data=!4m16!4m15!1m5!3m3!1m2!1d114.036117!2d22.444708!4e1!1m1!4e1!1m1!4e1!1m1!4e1!1m1!4e1!3e2?hl=zh-TW

請問一般要踩幾耐? 我好耐之前試過由元朗站搭的士入南生圍,都要成20mins

咁踩單車要一個鐘嗎?

唔該師兄,我都搵到恩護老院後面有單車租,同埋由元朗站踩單車入南生圍的路線

,114.034064/22.444488,11 ...
ronan 發表於 2016-11-27 21:54

我多數行入去

我多數行入去
kiyeah 發表於 2016-11-28 08:33

我好耐之前去南生圍影相,多數搭的士入去,之後搭橫水渡走

起采葉庭果度再搭的士或行返去元朗站

因為我同朋友都係單車初哥,所以決定唔踩馬路
到時起元朗站租完單車,推單車推到采葉庭,再搭橫水渡入南生圍,起南生圍草地踩幾個圈算, 我地平日去,南生圍個草地應該唔係太多人呱?

到時起元朗站租完單車,推單車推到采葉庭,再搭橫水渡入南生 ...
ronan 發表於 2016-11-28 20:20

平日都人多架…重有人玩航拍

到時起元朗站租完單車,推單車推到采葉庭,再搭橫水渡入南生 ...
ronan 發表於 2016-11-28 20:20

果條馬路,單車多過氣車,啲私家車入到去都要慢駛讓單車行

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone