新買的bluetooth mighty mouse...

新買o左隻bluetooth mighty mouse...
但發覺用在 mac or pc 上...
個鼠標都好似行動得好慢 同 要郁好大動作....
已較快o左個tracking....
這是否正常?
thx
ps 我用 24" mon, resolution 1920 x 1200

正常
你去搵usb over driver
裝咗佢有點幫助

oh... 你買左隻 mighty mouse...
小心 d 用, 最好唔好用個 track point
如果唔係兩三個月就會玩完

你 search 下 apple store 上面 d comment 就會明白

我上過客度用過幾隻都係廢左 track point

原帖由 leedssheung 於 2009-9-4 20:54 發表

你 search 下 apple store 上面 d comment 就會明白

隻mighty mouse又收得貴又唔好用,真係唔該佢

原帖由 leedssheung 於 2009-9-4 20:54 發表

下........唔用個track point 點得呀?
我就係發覺佢好好用

原帖由 風十三 於 2009-9-4 20:03 發表
正常
你去搵usb over driver
裝咗佢有點幫助

thank you

果粒波波係好易積手部死皮加灰塵埃變成好似壞咗咁
你只需要用一張白a4紙,把粒波波放到紙上面比少少壓力,係咁轆轆佢
佢就有啲一舊舊的污垢走出嚟,之後就變返正常
其實粒波仔係PS執相時你就知佢好處
360度方向移動相片,按著option key佢係放大相片功能

我隻 mighty mouse 捱到一年至死 track point ,,,,
死既原因係唔多努力清潔 mouse...

至於有另一隻 mighty mouse 都係同舊果隻同期買...用左年半都仲好好用...
另外我有朋友既 mighty mouse 用左 4 年半仲無清潔都非常正常....
我反而唔明 d 人點用隻 mouse 可以幾個月就死

原帖由 dennis10 於 2009-9-5 00:08 發表

我隻 mighty mouse 捱到一年至死 track point ,,,,
死既原因係唔多努力清潔 mouse...

至於有另一隻 mighty mouse 都係同舊果隻同期買...用左年半都仲好好用...
另外我有朋友既 mighty mouse 用左 4 年半仲無清潔都非常正常....
我反而唔明 d 人點用隻 mouse 可以幾個月就死

我都用左差不多三年
耐唔耐清潔下就無事

原帖由 pcwai_chan 於 2009-9-5 00:33 發表

我都用左差不多三年
耐唔耐清潔下就無事

x2