翻新 Mac

想問下apple網的翻新 Mac有冇得分期呢?

我不相信有這個.因為是二手產品,它們用不多久的.

原帖由 polarhei 於 2009-9-8 17:24 發表
我不相信有這個.因為是二手產品,它們用不多久的.

所有翻新機apple自己都會包翻一年保養啦
都唔知有乜好驚...

原帖由 KLY 於 2009-9-9 01:58 發表

所有翻新機apple自己都會包翻一年保養啦
都唔知有乜好驚...

通常要驚既都係...
1. 二手
2. 易 D 壞 ( 其實一手都易出問題 )
3. 價唔係平好多
4. 舊 Config 多
5. Package 個盒... 冇原本噤 Grand
6. 可能會有 D 花左 / 污積
7. 冇任何的 Update Order Options ( 例如買機時轉大 HDD / 加 RAM / mon 轉霧面 )

講完.... 噤你仲買唔買翻新?

1同2....
3同4...話明翻新 唔通比新model你.....
6應該唔會有

原帖由 shift2 於 2009-9-9 08:08 發表
1同2....
3同4...話明翻新 唔通比新model你.....
6應該唔會有

洗唔洗噤阿...
冇人話番新一定係舊 Model...
佢都有現 Model 既翻新

6 你又知會冇?
http://store.apple.com/Catalog/H ... le-certifiedHK.html

The risk that your unit may present minor cosmetic imperfection, such as scratches, marks, discolouration, etc.

原帖由 m2js 於 2009-9-9 07:36 發表

通常要驚既都係...
1. 二手
2. 易 D 壞 ( 其實一手都易出問題 )
3. 價唔係平好多
4. 舊 Config 多
5. Package 個盒... 冇原本噤 Grand
6. 可能會有 D 花左 / 污積 ...

好似有新講明係之前人地退貨返來個d,即係可以半個月內出廠only
我公司都有買,用落冇問題,仲平好多

我記得係早一年,24" imac 一皮野,仲要唔係佢個時最平個model,有野係升級過的
之後再自己加多兩條2gb ram落去,攪掂

原帖由 Wai 於 2009-9-9 10:24 發表

好似有新講明係之前人地退貨返來個d,即係可以半個月內出廠only
我公司都有買,用落冇問題,仲平好多

我記得係早一年,24" imac 一皮野,仲要唔係佢個時最平個model,有野係升級過的
之後再自己加多兩條2gb ram落去,攪掂

自己有呀sir試過係因為送錯貨,退左貨之後就見到部野出現係果度

有新型號的「不過唔係經常有」睇啱就去果隻。
先前先有朋友出咗部imac 9400M 顯示卡型號,可升8G Ram型號。
有一年保
英文網唔知
中文網有標示“翻新“
無標示的就不知是不是退貨