[測試] 測試代用MAC Mini Display Port to DVI (7p)

測試環境:
MACBOOK PRO 13.3
OSX 10.5.8
AOC 2271 monitor
代用MAC Mini Display Port to DVI
連接DVI cable 一條

自己用開window, 見最近又入左部macbook pro, 心思思想output出個22" mon睇得適服D, 睇片又大D, 用ps畫野都方便D, 所以想買個 DVI Adapter output 去個 mon用, 但apple賣呢D Adapter 要成 $150-220 都幾貴下, 所以就搵下有冇代用, 搵到呢隻好似幾好, 所以買黎試下
此代用包裝十分漂亮, 有點像apple, 給我們的信心也增加了

大頭DVI 條線做工都唔錯

插macbook 果邊個Mini DVI頭

成條cable (線長約16cm到)

接著插入部macbook試下機先

連接一條DVI線output去伋aoc monitor

總結一下條線, 由包裝到造工都唔錯
support 1080p
色彩控制幾好, 如果你唔係要求D大製作
比apple出既都平好幾十

用條代用cable cup埋部機等佢sleep左用usb mouse/keyboard叫唔叫得番醒部機

因為我知道有隻代用mini displayport <-> HDMI 係唔support我以上呢個功能

原帖由 siemens 於 2009-9-7 00:35 發表
用條代用cable cup埋部機等佢sleep左用usb mouse/keyboard叫唔叫得番醒部機

因為我知道有隻代用mini displayport  HDMI 係唔support我以上呢個功能

呢個我都聽過傳聞
其實條Cable最大分別係外觀
原裝係DVI位係內收藏,係睇唔到DVI接頭同上螺絲位

how much???

樓主個係Mini Display Port to DVI
非Mini DVI也

where and how much

代用唔知會平幾多到呢?
我都想買條VGA黎做PRESENT果陣用

Mini DVI to DVI cable  係白色MacBook用的

仲有條線slim左d...

幾銀

我買左原廠果個要2舊水