【開箱文】AppleCare 盒子的秘密

Macbook, Macbook Pro Ge開箱文,相信各位師兄買Mac前都睇唔到少啦 但係applecare 果個類似CD盒ge開箱文,大家又見過未? 正當好多人諗緊續唔續保ge時候,就等小弟為大家獻上一個AppleCare開箱 可能睇完呢個post,大家會去買呢

我諗呢個都係一個箱…一個由新加波空運過黎ge Applecare箱,由TNT附運

打開個箱,見到Applecare 本尊,及收據一張(被壓住)

Applecare背部

收據大頭相,清楚寫住Applecare淨重0kg

粗暴地拆除佢ge外盒,發現呢個類似CD盒ge野入面一隻CD都無,只有registration instruction 同埋getting started guide

其家我唔明,點解apple唔係香港整番個貨倉,直接由香港運送,時間同成本都會好好多

why not just give a electronic version for environment  friendly as apple wants to ~~

macbook 個只入面有 CD
貨艙都要成本, iphone / mac 個 d 好多都要 built to order
係香港如果要開就唔係開艙咁簡單, 係要開廠

原帖由 BurnDuck 於 2010-1-10 00:11 發表
macbook 個只入面有 CD
貨艙都要成本, iphone / mac 個 d 好多都要 built to order
係香港如果要開就唔係開艙咁簡單, 係要開廠

一次過存貨,好過逐件逐件搭飛機過黎掛?@@

apple 俾舖頭賺一筆, 電子交易對apple 太過冇保障

賣一部macbook 賺一千再加applecare 一千, 幾好賺

I can't believe they call Apple a "green" company now...

AppleCare都有開箱文

點解apple唔整網上比錢
比完就比個key你
仲慳

○哈哈原來係咩都冇= =