MacBook Air一問

我睇中左9188果部MacBook Air
打算去風宅用中銀/恆生卡分24個月
我主要想問MacBook既MAC OS X有冇速成用
因為用慣左速成打字

我睇中左9188果部MacBook Air
打算去風宅用中銀/恆生卡分24個月
我主要想問MacBook既MAC OS X有冇速成用
因 ...
lmk292000 發表於 2012-7-20 08:18

有

antonycc 發表於 2012-7-20 09:32

我想問 如果用成9000蚊買部MacBook Air會唔會好傻
   因為MacBook Pro13吋都係9188
仲有就係4GB RAM係唔係就夠啦 唔駛上8GB
我都係上網買股票期貨同做網上銀行過數
如果有機會 可能會安裝Windows7或者8

我想問 如果用成9000蚊買部MacBook Air會唔會好傻
   因為MacBook Pro13吋都係9188
仲有就係4GB RAM係唔係就夠啦 唔駛上8GB
我都係上網買股票期貨同做網上銀行過數
如果有機會 可能會安裝Windows7或者8
lmk292000 發表於 2012-7-20 09:58

必上 8GB Ram

必上 8GB Ram
antonycc 發表於 2012-7-20 10:30

點解一定要上
4GB唔夠用? 我宜家D電腦都係用緊4GB RAM

8GB 好D, 因為要加都冇得你加

仲有OSX個速成同WIN有分別, 可能要用YAHOO外掛

8GB 好D, 因為要加都冇得你加

仲有OSX個速成同WIN有分別, 可能要用YAHOO外掛
HenryHH 發表於 2012-7-20 12:53

但加4GB好貴  要成780蚊
我估應該唔會快得好多

如果會攞出街用就air羅,係屋企用咪pro羅。pro快少少同可以upgrade ram&SSD

點解一定要上
lmk292000 發表於 2012-7-20 12:27

我都係最近入左部13" mba $9188. 我都係用玩開pc角度去考慮買幾多ram,覺得4G ram 完全夠我用.
用落先知原來 osx 係食ram 皇(佢d apps 都係)!
樓主你要預一倍 ram 至夠你用開你平時係pc玩開d野!
最後都係樓上師兄果句,第曰想加ram都冇你份!

點解一定要上
lmk292000 發表於 2012-7-20 12:27

XP 我用緊 4GB, win7 用緊 16GB, MBA 冇得上 16GB咋, 唔係我都會打爆佢.