點用學生身份買MACBOOK AIR?

我去左佢個EDUCATION APPLE STORE,
我發覺入到最後都唔洗入學生資料,咁佢點PROOF我係學生?

我去左佢個EDUCATION APPLE STORE,
我發覺入到最後都唔洗入學生資料,咁佢點PROOF我係學生? ...
tinospecial 發表於 2012-7-30 20:49

先俾正價
後入form申請refund
大約需時8 wk

買過, 錢照收, 機照送。無問過係咪學生囉-.-
可能保養時要係

先俾正價
大約需時8 wk
Jazz 發表於 2012-7-30 20:50

refund 係以前 back to school 送 iPod 嘅做法
平時買,入到 education apple store 已經係平咗 (可以去完普通 store 抄個價然後去 education store 對),然後 apple 會抽查,查到你就會要你 send 返 student proof,限期內俾唔到嘅話就會追返你差價

用學生身份買MACBOOK AIR會平幾多?  

係咪有部 iPod touch送?

用學生身份買MACBOOK AIR會平幾多?  

係咪有部 iPod touch送?
tomtomtompk 發表於 2012-7-30 21:19

宜家已經冇…早幾年仲有既

先俾正價
大約需時8 wk
Jazz 發表於 2012-7-30 20:50

唔好吹得就吹扮專家!

基本上你入去個  educational site, 照用特價買,用返你自己個名,到時 Apple 有機抽查,如果真係 check 佢會打比你,叫你 email/fax 個 student id 過去,無電話就等收貨...

http://store.apple.com/hk/browse/home/education_routing

近呢兩年, 我大概買過六七次, 一次都未比人CHECK過

唔好吹得就吹扮專家!

基本上你入去個  educational site, 照用特價買,用返你自己個名,到時 Apple 有機 ...
ericyyhk 發表於 2012-7-31 00:02

我部mbp 09年買的,當時係咁refund法

only very limited discount