[有片] Apple Powerbook G4 Grey Screen 問題

接過朋友部機, 好似係 G4 15'', 但係就 boot 唔到機, Apple logo 都冇, 但係有聲, 見片...

http://www.youtube.com/watch?v=Wfmfz22LQ_o&feature=youtu.be

想問吓係咩問題? 可以點樣解決?? 整要幾多錢??

thanks!!!

接過朋友部機, 好似係 G4 15'', 但係就 boot 唔到機, Apple logo 都冇, 但係有聲, 見片...

想問吓係咩問 ...
wkhvincent 發表於 2012-7-30 23:50

can be help?
    http://hintsforums.macworld.com/archive/index.php/t-77999.html

can be help?
peonyk 發表於 2012-7-30 23:53

同佢地一樣都係解決唔到...

我有部舊白macbook都試過係o金,拎左出去整話係壞display Chip,唔知同你case同唔同

我有部舊白macbook都試過係o金,拎左出去整話係壞display Chip,唔知同你case同唔同 ...
mryeah 發表於 2012-7-31 09:54

咁而家黎講, 仲值唔值得拎部機去整呢?

對我黎講G4就唔好整喇,除非你好愛佢啦

對我黎講G4就唔好整喇,除非你好愛佢啦
mryeah 發表於 2012-7-31 14:06

因為一直都係用 window, 對 Mac 都好有興趣, 唔知 G4 滿唔滿足到我呢?
(更唔更新到嫁?)

G4 真是古董。 我都有部G4 Mac mini。係一部好好收藏品。

因為一直都係用 window, 對 Mac 都好有興趣, 唔知 G4 滿唔滿足到我呢?
(更唔更新到嫁?) ...
wkhvincent 發表於 2012-7-31 18:04

PowerBook G4,最多都只能裝到OSX 10.5
就算整得到,估計價錢都會令人卻步

thanks all ching