[周邊配件] 請推介(簡單款)手寫板for MAC

請推介(簡單款)手寫板for MAC
之前買過2款好快壞
可能佢唔係好識用

簡報無影筆 (for Win/Mac)
悠遊蒙恬筆 (for Win/Mac)
試過呢2款
所以應該要試吓第2個牌子

簡報無影筆 (for Win/Mac)
悠遊蒙恬筆 (for Win/Mac)
試過呢2款
所以應該要試吓第2個牌子 ...
ahon 發表於 2013-6-10 23:36

寫字 trackpad 咪得

mad scientist 發表於 2013-6-10 23:38

我覺得佢個 trackpad 寫字, 間唔中用下就得, 一開左佢就咩都做唔到!

無人用緊手寫板?

Apple Magic Trackpad 唔係就係最好既 Mac 手寫板,認中文字好得喎

mad scientist 發表於 2013-6-10 23:38

x2

根本冇必要買手寫板, 大量輸入就學輸入法啦.

無人用緊手寫板?
ahon 發表於 2013-6-11 12:58

touch pad 加本身mac osx果個手寫輸入法已經無敵,其餘手寫輸入法都要鬥快寫,得Mac (or ios)果個可以慢慢寫,同埋寫一半都認到。

請問怎開手寫功能,因我無Mac機,佢又唔係好識,可否教一教我點開,
佢用MacBook 的

touch pad 加本身mac osx果個手寫輸入法已經無敵,其餘手寫輸入法都要鬥快寫,得Mac (or ios)果個可以 ...
6seven 發表於 2013-6-11 20:03

我覺得用無敵真係過份神化左佢個 trackpad,因為開左個輸入法就所有 mouse movement 都做唔到,所以如果主力用手寫嘅話,係一件幾麻煩嘅事。若然佢可以指定一個 trackpad 唻做手寫,咁個手寫輸入法先算好用。