新買MBA問題

經過多番考慮之後
今晚就上網訂左部13" I5 8GB RAM 256GB SSD MBA啦
我想問下機黎到果時有咩野係特別要CHECK嫁呢
另外MON貼套果D除左APPLE買到果D有咩抵玩之選呢
唔該哂各位

其實都冇咩特別事要去check, 機套mon貼當然去黃金望下,幾十都有交易

回覆 2# evil_clone
其實同SPECK果D有無特別大分別
因為見到價錢差好遠下

回覆  evil_clone
其實同SPECK果D有無特別大分別
因為見到價錢差好遠下
yktam 發表於 2014-7-6 21:14

都是架, 暫時出面街未見有全透明(可能我冇見過或淘寶有)而得 SPECK 有

我最後都是黃金買了磨沙透明

回覆 4# evil_clone

小心平價外殼, 本人試過. 當閣下須要拆開時, 扣得十分之實, 一開始唔好用鏍絲批, 刀之類拆外殼 (因為一定整花部機鋁殼邊) 到最後要用剪鉗剪晒啲扣位先可以拆開.

但 SPECK 或其他比較貴價, 則沒有此問題. (以上只是本人經驗.)

****  按錯了  ****

回覆 5# kkktsui

我就係擔心平價殻個模翻完又翻會唔fit搞到刮花機

其實speck 之類有牌子殻仲有咩選擇同邊到平 我見apple store 要成400蚊

師兄仲有無用咩貼呀

小心平價外殼, 本人試過. 當閣下須要拆開時, 扣得十分之實, 一開始唔好用鏍絲批, 刀之 ...
kkktsui 發表於 2014-7-7 09:30

基本上佢唔爛我都唔會拆, 應該冇咁的問題

回覆 7# evil_clone

宜家15 16應該買有牌子定無牌子
始終差成幾百蚊

師兄有無用埋貼添呀

宜家15 16應該買有牌子定無牌子
始終差成幾百蚊

師兄有無用埋貼添呀 ...
yktam 發表於 2014-7-7 14:32

我之前淘左個全透明既殼,幾十蚊,做工幾好,唔會整花機。

又係時侯推番上黎啦
應該聽日黎

有無咩係必裝或者必SET嫁各位