値唔値得等10月16先買macbook air 加8gb or mbpr?

値唔値得等10月16先買macbook air 加8gb or mbpr?

之前打算買mba 256gb 13"  再加8gb ram
依家部tablet 壞埋

考慮梗 mba 256 gb 13" 加8gb ram or
Mbpr 13"256gb , and ipad mini r 16gb ?

10月15日前仲有 notebook offer

仲有幾日, 梗係等埋先啦~
你個OFFER 專登15號完好明顯係想散貨

科技野有新買新!

仲有幾日, 梗係等埋先啦~
你個OFFER 專登15號完好明顯係想散貨

科技野有新買新! ...
smallcar88 發表於 2014-10-13 17:19

但mbp mba 似乎不會大改變

但mbp mba 似乎不會大改變
doraemon.yeung 發表於 2014-10-13 18:55

似會轉Core M

似會轉Core M
leslieng509 發表於 2014-10-13 21:08

轉CORE M 即係咩意思?
但MACBOOKAIR 同PRO 都似乎係每年更新一次,
而MBA 4月, MBPR 7月已經 係CPU 升左少少

如果轉CORE M 可能係 FANLESS
冇風扇又可以更薄!

唔急用米等下囉, 急用o既話, 邊有得你等..問黎都多餘

轉CORE M 即係咩意思?
但MACBOOKAIR 同PRO 都似乎係每年更新一次,
而MBA 4月, MBPR 7月已經 係CPU  ...
doraemon.yeung 發表於 2014-10-14 02:15

Core M = Broadwell CPU低耗電版本, 只係4.5W TDP
而家Macbook Air用緊既Haswell係15W TDP

新個款MBP是7月29出
冇咁快更新

新個款MBP是7月29出
冇咁快更新
B687 發表於 2014-10-14 18:44

MBA 點睇。。