新買未開封既MACBOOK 查唔查到serial number?

因留意到交易區有MID-2013 未開封全新MACBOOK AIR
但係佢話係
1. 抽獎禮物, 所以無單
2. 因未開封未激活所以查唔到SN
3. 先錢後貨

我就有疑問
1. 我查過真係查唔到SN, 到底未激活係咪真係查唔到?
2. 先錢後貨, 各位師兄點睇?

因留意到交易區有MID-2013 未開封全新MACBOOK AIR
但係佢話係
1. 抽獎禮物, 所以無單
2. 因未開封未激活所 ...
s.friday1004 發表於 2014-10-27 21:41

盒底一定有serial number

2.先錢後貨完全不會考慮。一定要面交+Check 機,理得佢有幾平。免得因小失大

盒底一定有serial number
benson6882004 發表於 2014-10-27 22:00

師兄, 佢有提供個SN比我(影比我)
但係我打上官網, 佢係CHECK到部機, 但寫
"請確認產品的購買日期。
Apple 無法提供有關您服務保固的資訊。請使用 Apple ID 登入並提供產品的購買日期,以便顯示您的保固資訊。"
請問是否正常? 佢無單我都唔知點搞好

2.先錢後貨完全不會考慮。一定要面交+Check 機,理得佢有幾平。免得因小失大 ...
piuswong 發表於 2014-10-27 22:01

多謝師兄既意見.
本來我都打算唔要架啦,
但係佢又話可以比錢後一齊去starbucks CHECK機, 有問題即退
因小失大呢個我都試過幾次...

師兄, 佢有提供個SN比我(影比我)
但係我打上官網, 佢係CHECK到部機, 但寫
"請確認產品的購買日期。
Apple  ...
s.friday1004 發表於 2014-10-27 22:09
即係未登記保養,但電腦唔同電話,要有單先有保養

kellykk 發表於 2014-10-27 22:58

明白唔該師兄
咁姐係無保

一定check 貨先交錢,冇謂因小失大。

kellykk 發表於 2014-10-27 22:58

唔係

唔係
ricej 發表於 2014-10-28 11:10

真係唔洗單 ? 咁我部mac mini 唔登記,到壞左先上網登記,咁米可以有排保養?