想問吓香港App Store係咪瓜咗?

IPhone登岀後登入唔返,顯示無法連接,連APPLE網都上唔到⋯

check your phone time
宋智考 發表於 2014-12-11 10:58

時間檢查過無問題,試過用其他區嘅A/C Login一切正常⋯
用返香港A/C login就睇唔到精選項目,喺嗰頁會顯示無法連接App Store⋯
但係轉去其他排行榜,附近熱門等就一切正常⋯
試過重置過網絡設定,又試過第二個網絡都係搞唔掂⋯ 救命!

你之前可能login個其他地區app store
宋智考 發表於 2014-12-11 11:07

係⋯ login完其他區就搞到香港區「死咗」⋯

係⋯ login完其他區就搞到香港區「死咗」⋯
JP-YUEN 發表於 2014-12-11 19:32

Same for me

CN, US, JP App Store all OK

just HK got error

Same for me

CN, US, JP App Store all OK

just HK got error
mouseman 發表於 2014-12-12 14:19

師兄係咪都係IOS7?

5s, ipad mini 2, ipod touch 5
三部都係ios 7.1.2
三部都睇唔到精選項目,其他部分完全正常

5s ios 7.1.2
睇唔到精選項目,其他部分完全正常
戀人未滿 發表於 2014-12-13 11:44

蘋果迫人昇IOS8?但係其怪嘅係得香港區係咁⋯ 我轉過中,日,韓,美區都正常⋯