有沒人用過Duet Display???

因屋企太細, 唔可以放真正既dual mon..
想用部ipad黎當dual mon用..
但呢個app成$118, 想問問有沒人用先敢買..

之前用過airdisplay和Splashtop, 都覺得麻麻地..始終要用wifi..連線唔穩定..
仲好易斷線..

因屋企太細, 唔可以放真正既dual mon..
想用部ipad黎當dual mon用..
但呢個app ...
charcsc2000 發表於 2014-12-24 13:48

四日前仲係賣緊 $78 ... 家下$118 ~ 我唔買囉~

四日前仲係賣緊 $78 ... 家下$118 ~ 我唔買囉~
hkstanley 發表於 2014-12-24 14:09

價錢呢d野可以等佢特價既..
咁想問好唔好用???

價錢呢d野可以等佢特價既..
咁想問好唔好用???
charcsc2000 發表於 2014-12-24 14:15

冇買~ 但好似話connect iPad時得時唔得...

我$78時買,接駁ipad mini 睇電影時,有影沒有聲,聲音從imac 發出,不大好

我$78時買,接駁ipad mini 睇電影時,有影沒有聲,聲音從imac 發出,不大好
panitane 發表於 2014-12-24 17:20

最後都買左,好順,最主要我係做野個時黎睇youtube,twitch,千尋~
因我部imac得21吋,唔想做緊野個時成日收黎收去,最重要係佢夠簡單,唔會因為wifi有delay~
其實聲音問題沒咩所謂啦,反正都要連住條線,又咁近部電腦,對我沒咩分別~

冇買~ 但好似話connect iPad時得時唔得...
hkstanley 發表於 2014-12-24 14:24

買左啦,又ok喎,
我用ipad3好順

用緊 78個陣買左 買左插左落6Plus都用到 不過玩過一次咁多 就冇再玩過

我第一日上架就買咗.
dev 報稱無latency(或者係感覺唔到嘅latency)

但我自己試覺得latency最少 100ms以上.
同埋唔覺得足60fps. 無論standard mode同retina mode都係窒窒地.
同埋idle CPU 食得好勁, 係rMBP idle cpu 用差唔多80%

個人覺得暫時嚟講實用度一般, 但會等多幾個update睇下有無改善先會諗un唔uninstall.

分別係
2013 Mac Pro, mid 2012 rMBP 15",
iPhone 6 同iPad mini 3度測試.

係ipad mini1 同埋air 2到試過
其實差唔多,係air 2清好多
同埋條線好重要,我用mini個條用咗好耐就嚟壞嘅線連唔到
要用返條新嘅線先連到

via HKEPC Reader for Android