新手一問 Mac 版 iMovie 要收錢?

買左部二手 Macbook Pro Retina 開機又唔見有上 App Store 又話要更新, 更新完要俾成舊水買 唔係話免費既咩?

login apple id

login apple id
sliva 發表於 2015-2-3 04:37

login 左啦, 但都係要俾錢

login 左啦, 但都係要俾錢
Chung1988 發表於 2015-2-3 05:36

app 係跟 apple id
你買二手機,冇人地個 apple id,當然係唔會有 ilife

買左部二手 Macbook Pro Retina 開機又唔見有上 App Store 又話要更新, 更新完要俾成舊水買  唔係話免 ...
Chung1988 發表於 2015-2-3 02:47

2013 年前MAC 機無跟, 2013 年新買mac 機先跟 某d free apps, 好似包括埋翻新mac.

即係你買果部二手MAC太舊,而閣下apple ID 又無 right download.

佢係跟apple id,你部機新買第一個register就會有,但二手你再入個個mac os就應該冇。

你部機個 Item 已經俾第一手 owner claim 咗

好耐以前試過
你整1個shortcut 扮做 iMovie,個appstore 會以為你裝左舊version
咁就會提你update,跟著

但第一手個個用佢自己帳號 login 都係無 iMovie retina 機唔係上年既咩?

但第一手個個用佢自己帳號 login 都係無 iMovie  retina 機唔係上年既咩? ...
Chung1988 發表於 2015-2-3 12:43

2012 已經有retina macbook pro.