求apple watch 重量和能否獨立運作?

網上看到0.9公斤是否寫錯?咪同部new macbook差不多
用apple watch取代電話可以嗎?平時whatsapp多,無乜上網

就算真係可以獨立運作

在5.5吋都話MON細既年代,
係丁屎咁細既MON玩WHASAPP,打字會有咩感覺???

取代電話?

0.9 Kg 係 new macbook
apple watch 係幾十g 隻隻唔同,上網有得睇

就算真係可以獨立運作

在5.5吋都話MON細既年代,
係丁屎咁細既MON玩WHASAPP,打字會有咩感覺??? ...
ekchk 發表於 2015-3-10 10:19

個 user 會係 watch 上打字已經要睇醫生 ...

hey siri:reply xxxxxxx
就算係咁都唔會有人用黎input

取代電話?
iamgozilla 發表於 2015-3-10 10:28

只會用黎 read 既 device,點可能取代到 r&w device?

個 user 會係 watch 上打字已經要睇醫生 ...

hey siri:reply xxxxxxx
就算係咁都唔會有人用黎input ...
fatdog 發表於 2015-3-10 10:44

Apple Livestream demo 都唔夠膽係WeChat用Siri做voice reply, 只係覆emotion icon咋, 當時心諗實有鬼.

Apple Livestream demo 都唔夠膽係WeChat用Siri做voice reply, 只係覆emotion icon咋, 當時心諗實有鬼.:b ...
iamgozilla 發表於 2015-3-10 10:53

就算係得
用家都唔會做呢個行為 ...

獨立睇時間就得...用App一定要連手機...

隻Watch唯一可以比你同人用語言文字溝通既Input方式就係語音,其它輸入方式都係用於Interaction或者係一D playful既野(例如DIGITAL TOUCH)