其實 AWE Apple Watch Edition 係咪應該最少有十年至廿年保養

成本應該吾洗US$2K ,但買到最少US$10K......
或五至十年內年年有得免費換最新款AWE

佢個 target customer 洗錢係唔似你咁諗

點解今日咁多人都幻想自己係 “有錢佬”?

佢D target customer應該係會買Vertu果班人...

佢個 target customer 洗錢係唔似你咁諗

點解今日咁多人都幻想自己係 “有錢佬”? ...
fatdog 發表於 2015-3-10 18:08

其實"有錢佬"都厭啦,如果年年出新款。
不如買條勞or Patek Philippe...用左要upgrade iOS 咁煩
又有機年年轉款,又未必保值(不過第一代吾敢包吾保值)

其實"有錢佬"都厭啦,如果年年出新款。
不如買條勞or Patek Philippe...用左要upgrade iOS 咁煩
又有機年 ...
no_on888 發表於 2015-3-10 18:17

點解今日咁多人都幻想自己係 “有錢佬”?

厭?rolex?保值? ...

應該要免費upgrade吧, 因為舊錶心進化得好快,但個design可以唔變

看看HP惠普出HP-1手錶在今天ebay價

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

肯用 HK$130,000 買只 Apple Watch Edition的人, 不如買只約HK$3,000,000.00 的 Vacheron Constantin 喇,

點都好過 Apple Watch Edition

肯用 HK$130,000 買只 Apple Watch Edition的人, 不如買只約HK$3,000,000.00 的 Vacheron Constantin 喇,
...
aleck_choi 發表於 2015-3-11 11:01

咁咪證明你地都唔係「土豪」囉。土豪已經有晒,玩過晒你地講果啲名錶啦,點先可以係土豪土紳「們」中突圍而山,咪要走在時代同科技既尖端囉。

咩買Rolex保值,買陀飛輪好過電子云云,幾時聽過土豪買野係睇價錢,買野要嚟保值㗎...

我工作成日都接觸有錢人, 佢地絕對唔係買野唔睇價錢/唔理保唔保值. 當然唔係個個都好似李嘉誠咁戴精工, 但最最有錢果班大陸富豪, 係比你們想像中的土豪有品味的. 最少我識得果班, 你問佢會買兩隻Edition一年玩完定係買隻Patek, 佢地一定係答後者.