大家買了什麼USB-C device for New Macbook?

係kickstxxtar 見到有兩個USB-C HUB 好似幾好,X宝個啲仲未見到可以叉电既HUB...

個人訂咗呢隻,希望唔好跳票
HUB+
2 USB-C ports
1 SDXC card reader
1 Display port
3 USB-A \ charging ports
Built-in lithium ion battery to charge ANY phone

有冇ching找到giga-lan + 叉电 HUB?

有冇ching找到giga-lan + 叉电 HUB?
eqwoot 發表於 2015-5-7 09:21

剩係搵到giga-lan連3個USB3.0,但差咗個充電頭,所以無買,我又係訂咗HUB+,希望真係6月會有。

可惜HUB+只係 USB2.0...如果唔係都可用USB3.0 -> Lan....

有無ching有興趣搞hub+團購?夠十個每個平$10美金,仲平運費。依家一個連運費都要$94美金,如果夠十個人除番開每個只要$72.4美金

有無ching有興趣搞hub+團購?夠十個每個平$10美金,仲平運費。依家一個連運費都要$94美金,如果夠十個人除 ...
joelau1101 發表於 2015-5-7 14:51

可惜我心急買咗,唔係就join埋一齊。

回覆 6# hkwtongme

我都join左,不過可以withdraw ga wor 六月前

回覆  hkwtongme

我都join左,不過可以withdraw ga wor 六月前
joelau1101 發表於 2015-5-7 17:06

算啦,乜手續都做好哂,費事煩,而且佢個look幾合我心水,不過想佢出個再細小小,無需內置電,反正得個200幾ma,有等如無,不如多個USB-C頭,減個USB頭好過,如果再有Kickstarter係咁,我可以再買多個。

其實我心中最理想嘅週邊係一個有4個USB-C接口,或者3個USB-C同一個USB-A頭嘅火牛,應該體積可以唔大過依家隻牛幾多,但就解決咗接頭唔夠嘅問題,唔插電又唔夠頭用個時就用條短線接notebook當hub用,要插電個時就長線接電腦,仍然可以當hub用,重可以充電。

剛剛收到Kickstarter話個HUB+唔駛3日已達到目標,好快會開工,6月會出貨。