雜牌MacBook袋都咁貴,有無抵用少少嘅?

一直用開backpack,想買個輕便少少嘅手抽袋放MacBook Pro 13 retina。但出面有design平平地要成八百幾,無design通街有嘅袋都要四百幾。

請問有無邊隻輕便又有手抽的手提袋可介紹?淘寶都OK。唔理牌子,唔好太肉酸就OK。反正出面賣緊成千銀一個嘅都唔算得係乜嘢牌子,亦唔多design得靚。

Thank you!

去amazon搵啦, 多到你唔信, 唔明點解而家網購只會諗淘寶...

一直用開backpack,想買個輕便少少嘅手抽袋放MacBook Pro 13 retina。但出面有design平平地要成八百幾,無d ...
ntony 發表於 2015-5-29 13:29

旺角某外太空商場頂樓(第三層).

我特價嗰時買咗個新秀麗,三百幾,様OK但用起來唔係咁好,可能佢地始终唔係専做電腦袋,有D小地方唔周到,淘寶就始終無睇過實物,我就撞過好多板,建議上開深圳就順路去華強北睇吓,都幾多選擇,價錢亦唔會太貴。

DIY LOR

去amazon搵啦, 多到你唔信, 唔明點解而家網購只會諗淘寶...
googleli 發表於 2015-5-29 13:51

Amazon唔包運費時,齋運費都二三百。你見我個主題都知我cheap。

我特價嗰時買咗個新秀麗,三百幾,様OK但用起來唔係咁好,可能佢地始终唔係専做電腦袋,有D小地方唔周到, ...
hkwtongme 發表於 2015-5-29 13:55

我之前都想買個Samsonite嘅,有部份價錢平過黃金雜物舖,不過又真係設計一般。

前排係TB 買左個袋比 New Macbook, 價錢唔貴質量幾好
個牌子叫索然 Suoran , 你可以望望

牌子、Design呢o的真係見仁見智。  不過有無去過福仁商場,有類似呢o的既Samsonite notebook袋/backpack賣。

前排係TB 買左個袋比 New Macbook, 價錢唔貴質量幾好
個牌子叫索然 Suoran , 你可以望望 ...
wilsonx9 發表於 2015-5-29 15:54

係幾好,Thank you!