用部mac book pro 攞做desktop既主機得唔得?

摺埋佢 ,長插電,駁去MONITOR, KEYBOARD AND mouse
要寫android studio, ios, c++, c#, 畫下圖咁
個config要幾勁至得

如果唔係擺係台面
每次boot機有D麻煩
有冇咩唔駛打開個機蓋 既解決方法

摺埋佢 ,長插電,駁去MONITOR, KEYBOARD AND mouse
要寫android studio, ios, c++, c#, 畫下圖咁
個config要 ...
辛懶腰 發表於 2015-6-7 14:44

如果唔係你經已有部 Macbook pro 响處,想用咗佢嘅話,而係你諗住買部返黎咁用,我覺得直接買部 Mac mini 會實際同簡單好多好多。

如果唔係你經已有部 Macbook pro 响處,想用咗佢嘅話,而係你諗住買部返黎咁用,我覺得直接買部 Mac ...
TimCook 發表於 2015-6-7 16:06

Mac Mini衰在而家冇Quad Core Option

Mac Mini衰在而家冇Quad Core Option
KinChungE 發表於 2015-6-7 16:10

但如果為咗要 Quad Core,而咁做,係咪有點怪怪呢?都只係 programming 啫。
你話:「個config要幾勁至得?」冇準則嘅,冇人會介意好勁啦,越勁緊係越過引格⋯⋯

mac mini係抵同唔抵的分別 (冇理由價錢差唔多但冇左4核)
俾你有4核MAC MINI但熱到離罩咁又咪快打柴 (一執相閒閒地90度),風扇即上5500轉,但效能同2012 I5比又真係冇得比!

(當然對效能有要求要4核冇得講)

mac mini係抵同唔抵的分別 (冇理由價錢差唔多但冇左4核)
俾你有4核MAC MINI但熱到離罩咁又咪快打柴 (一 ...
HONG-BAC 發表於 2015-6-7 16:19

一用Android Studio就明白dual core既痛苦

一用Android Studio就明白dual core既痛苦
KinChungE 發表於 2015-6-7 16:24

要效能的話,依家得返2核3.0,但價錢貴過當年4核一大截!

KinChungE 發表於 2015-6-7 16:24

咁冇計啦,快感係要錢換返黎嘅。

依家又冇得自己加RAM,搵APPLE加又勁貴

俾在我都會揀返2012 I7 (熱都係咁話,買埋APPLE CARE,用得幾耐得幾耐)