[其他] Mac mini 自行換SSD會唔會冇保養?

請問Mac mini 自行換SSD會唔會冇保養?
爬咗啲文...有啲話有保,有啲話冇保?
究竟係有定冇?
thx

請問Mac mini 自行換SSD會唔會冇保養?
爬咗啲文...有啲話有保,有啲話冇保?
究竟係有定冇?
thx ...
sfij 發表於 2015-8-13 15:31

當你有需要攞去APPLE保養時,能夠還原返出廠前的樣 (即係將原裝HDD放返入去)的話

HDD還原就得, RAM唔洗. 同埋有加第二隻HDD要拆番.

當你有需要攞去APPLE保養時,能夠還原返出廠前的樣 (即係將原裝HDD放返入去)的話

就 ...
HONG-BAC 發表於 2015-8-13 15:44

HDD還原就得, RAM唔洗. 同埋有加第二隻HDD要拆番.
johnl123 發表於 2015-8-13 16:14

佢check唔到我開過機嗰呵? 冇好似其他廠機咁有貼紙貼住咁咖呵?
thx chings~!

佢check唔到我開過機嗰呵? 冇好似其他廠機咁有貼紙貼住咁咖呵?
thx chings~! ...
sfij 發表於 2015-8-13 16:39

無貼紙,除非你手勢好YAP,唔係應該唔會整爛野。 係提一提你如果TUN塊板出泥果時一定要甩infradred 個PLUG,我見過有人成個扯左出泥,雖然用無問題,不過人地一睇就知你拆過。同埋MAC mini harddisk 有張黑色em shield 紙, 可以的話KEEP番啦,唔好比人地有借口話你拆過機唔整。