[其他] Apple App Store 無Credit Card

佢app store e家一定要人用credit card先可以update 咁麻煩

佢app store e家一定要人用credit card先可以update 咁麻煩
諸葛亮 發表於 2015-9-17 17:14

有幾麻煩? 正常人點會credit card都冇張呀???? 啱啱畢業求其出張都130 000 credit limit 啦 如果你係13-18歲味叫屋企人出張附屬咭俾你, 我相信你入個人+ card 資料用個appstore都快過你開依啲無聊post

有幾麻煩? 正常人點會credit card都冇張呀???? 啱啱畢業求其出張都130 000 credit limit 啦  ...
mygirls 發表於 2015-9-18 09:43

"正常" 人一定有?咁冇果D呢?你自己係咁諗,就以為全部人都應該係咁諗,如果唔係好似你咁諗嘅,就一律係 "唔正常",真係典型嘅香港新一代。

冇credit card咪去七仔買張iTunes Card

冇credit card 仲可以選擇買 iTunes pass, 7-11 or OK 都有

佢講緊轉區下嘛

轉區。支付地改中國,入銀聯卡號

強制入卡可以少好多鬼帳戶

"正常" 人一定有?咁冇果D呢?你自己係咁諗,就以為全部人都應該係咁諗,如果唔係好似你咁諗嘅,就一律係 "唔正常",真係典型嘅香港新一代。
TimCook 發表於 2015-9-18 09:54

唔係啩? 咁冇果D梗係唔正常一係弱能咖啦, 咁都有得抝? 仲要無啦啦關香港新一代事??

一個有正常社交既人同人出去飲飲食食有時幫全檯俾咗先一萬幾千好正常, 喺嗰個時候你會數十幾張金牛出嚟然後找番一堆$100 $20 $50 散紙俾你,  好啦跟住大家轉場揾地方坐吓傾偈埋單, 你又數幾張金牛出嚟然後又找番一堆$100 $20 $50 散紙俾你,

冇咭就自然uber都用唔到,  跟住想走嗰陣想揾車唔通要成個傻仔咁企喺路邊索住廢氣兼俾的士揀客????????????, 到你好彩上到車又再由你嗰堆金牛+$100 $20 $50 散紙揪$ 俾司機?????????????先唔講你覺得自己咁做係咪會型啲+正唔正常, 正常人用吓腦都會覺得咁好唔方便啦??????????????????

冇咭自然一切既internet transaction都做唔到,咁點買衫褲鞋換季呀??????有時買野唔SHIP 美國境外既咁 setup 個us forwarder address 都要收咭啦???? 想成班約埋睇戲你鐘意排隊企餐矇揀位咖???? 有啲攰想俾人鍊吓腳 / spa / 去salon洗個頭又要俾cash????? 去買護膚品三幾千又要????????????我又好鐘意睇書既, 成套GAME OF THRONE俾我睇曬, 用kindle 買書唔俾card唔通俾CASH?????????? 可能你慣咗成堆錢掉喺個clutch / tote bag/ 拖住成箱錢四圍走, 不過你為抝而抝之前諗真啲唔好咁脫離現實先得咖

唔係啩? 咁冇果D梗係唔正常一係弱能咖啦, 咁都有得抝? 仲要無啦啦關香港新一代事??

一個有正常社交既人 ...
mygirls 發表於 2015-9-18 13:25

希望你真係啱啦⋯⋯