[包膠]MacBook Pro Late 2011 藍畫面 / 花畫面 問題已經搞掂 ! Fixed !

其實個post冇乜特別,只係想比多d人知道呢個問題其實係有得搞...
( 咁岩有個fd都出左事,不過佢唔知原來有呢個program )

如果你地部 MBP Late 2011 轉用discrete card 既時候,

會出現  藍畫面,花畫面,Hang機,自動restart,Boot唔入

就有可能係因為張discrete card 問題搞到咁樣,

程序好簡單,參考下面既link

https://www.apple.com/support/macbookpro-videoissues/

1。睇下自己中唔中招。。。
2。中左既話,就上 http://www.apple.com/hk/retail/,搵Apple Store約Genius bar
3。帶電腦去Apple Store run個test
4。等3-5日,等收電話 and email
5。攞得~
6。費用係~ $0 ~ 不過因為我個MagSafe個頭有問題,比左$90 ~~~

完。

我整過兩部;覺得廣東道店比銅鑼灣店好.

我整過兩部;覺得廣東道店比銅鑼灣店好.
funfunhk 發表於 2015-10-11 12:08

我都係尖沙咀,

雖然九龍塘係近啲,不過係果個商場行入去都唔想

我早兩日都拎去整 我想問你地知唔知個quality program 係咪只係比你換一次? 如果下次再壞就要俾錢

我諗係在這program內,即2016年2月27日前不限次數的.
不過跟據之前經驗;整完起碼都用到一年o既....

我諗係在這program內,即2016年2月27日前不限次數的.
不過跟據之前經驗;整完起碼都用到一年o既.... ...
funfunhk 發表於 2015-10-13 02:29 PM

係。 我前後總共換過兩次了 相信過左期限後 好快又會壞 都係時候要換機

我好好彩,我部mpb 2011到呢家都冇事。
前幾年仲用佢黎做野,成日render full load!

回覆 7# duoshock

冇事都可以換喎…只要係果期既機.
有乜想換(電池;充電插頭)都可以同時換埋免人工...
比我就會用這權利.

我好好彩,我部mpb 2011到呢家都冇事。
前幾年仲用佢黎做野,成日render full load! ...
duoshock 發表於 2015-10-14 03:42

前幾年...緊係冇樹~

我由2011到2015都係成日full load render

終於出事...

都好,終於可以的起心肝買新MBPr xD

我早兩日都拎去整 我想問你地知唔知個quality program 係咪只係比你換一次? 如果下次再壞就要俾錢 ...
nickychan 發表於 2015-10-13 11:13

其他forum有人早兩年番左廠換logic board ~$4,500

今年又壞,之後return番$4,500比佢

我諗應該可以既...