請問APPLE CARE +

請問APPLE CARE + 除左多兩年保用外,仲有咩好處?

同埋有冇限定幾時要買?

THANKS!

請問APPLE CARE + 除左多兩年保護外,仲有咩好處?

同埋有冇限定幾時要買?

THANKS! ...
ronan 發表於 2015-11-2 22:56

有兩年電話支援

有限定, 頭一年內一定要買, 過後冇得補

有兩年電話支援

evil_clone 發表於 2015-11-2 23:03

明白了,除左兩年電話支援,仲有咩好處?

好似macbook 個mon 甩coating 咁,點解apple care + 可以免費維修,但無apple care+  要比正價?

同埋會唔會好似IPHONE 咁,如果部MACBOOK 入水無得整,可以以接近半價買SERVICE UNIT?

保險條款最好睇文件, 討論區問呢D好難答得全面
http://www.apple.com/hk-zh/shop/product/MD007FE/A

有兩年電話支援

evil_clone 發表於 2015-11-2 23:03

Apple Care+ 唔係60日內咩?

Apple Care+ 唔係60日內咩?
uzone02 發表於 2015-11-3 03:49

唔是, 因為我部MBA 13"都是過保用一星期前才買 AppleCare Protection Plan

樓上搞清楚apple care同apple care+有咩分別先啦

樓主要買比iphone/ipad定mac機先?
mac機香港係冇apple care+

保養期內

樓上搞清楚apple care同apple care+有咩分別先啦

樓主要買比iphone/ipad定mac機先?
mac機香港係冇apple ca ...
勾魂使者 發表於 2015-11-3 14:43

樓主講到唔清唔楚叫人點幫你??

好似macbook 個mon 甩coating 咁,點解apple care + 可以免費 ...
ronan 發表於 2015-11-2 23:19

呢單野,有/無apple care 都係免費更換, google--->" staingate "