[其他] iMac新手求教

我係Mac新手,终於有機會學下MAC OS,想請教係咪可以用到破x軟件?我唔想裝window會唔會有走回頭路,係咪無可能? (如果問左D好低能既問題唔好見怪 )

Apple iMac 21.5”
Production year: Oct, 2012
Size: 21.5inch
CPU: 2.9GHz i5
Hard disk: 1TB FusionDrive,
RAM:8GBDDR3
With Super Drive (For DVD and CD)
Condition:Excellent condition
No Warranty

我係Mac新手,终於有機會學下MAC OS,想請教係咪可以用到破x軟件?我唔想裝window會唔會有走回頭路,係咪無 ...
lamri 發表於 2016-5-10 14:13

咩叫破x軟件???開心版???
裝唔裝window係睇你有沒software要唔要用到....
正常一般使用就唔駛...

咩叫破x軟件???開心版??? <---對!開心版 hahaaha
裝唔裝window係睇你有沒software要唔要用到....
正常一般使用就唔駛... ... <---多謝!
charcsc2000 發表於 2016-5-10 14:20

[quote]咩叫破x軟件???開心版??? <---對!開心版 hahaaha
正常一般使用就唔駛... ... <---多謝!

[quote]咩叫破x軟件???開心版???
lamri 發表於 2016-5-10 15:04

實有開心版....但你要搵搵..只係麻煩d....要搵...
其實mac既開心版係易過win...

[quote]咩叫破x軟件???開心版???
lamri 發表於 2016-5-10 15:04

一般軟件都有免費或代用品,就算要收費嘅普通應用軟件都唔會好貴,除非係一啲大牌子或專業用,去 Apps Store 搵吓會有,只係視付你係想要點嘅軟件?我估你應該唔係甚麼都想要掛!?
不過你有用過 Windows,除非你一向响 Windows 環境係用收費正版,如果唔係,你用返你一向嘅思維方式去搵你想要嘅嘢,點會有難度呢?

明白!我只係擔心MAC要先處理才可以用呢D開心版,就好似iphone同ipad咁樣。我就用左iphone同ipad好耐,係無用過MAC姐。

明白!我只係擔心MAC要先處理才可以用呢D開心版,就好似iphone同ipad咁樣。我就用左iphone同ipad好耐,係無 ...
lamri 發表於 2016-5-10 15:44

處理?都要少少,要選擇返呢處,如果唔係,佢唔俾你裝不明來歷嘅嘢⋯⋯
Screen Shot 2016-05-10 at 5.55.46 PM.jpg

回覆 7# TimCook

多謝!呢樣真係好重要。