[操作疑難] 27吋imac 打咗柴...過左保養...可以點做?

話說小弟部 late 2012 27吋imac...又打柴...無錯係又打柴,死因為無啦啦自動熄機,上年已經試過係咁 之後用apple care叫師傅上門換左個 電源轉換器。
而家又死多次   都唔肯定係咪又係個火牛出事...有諗過係咪積塵所以散熱不良...但係我摸過機身又唔覺得特別熱。
想問下各位過左warranty 有無得拎返原廠整?even要俾錢都ok....如果唔可以拎返廠整...出面邊間會整得好啲(可以除埋塵同換埋ssd+fusion drive)(最好有埋上門啦,搬果舊野落街都唔少野 )...我見mactivity 都幾貴...有無其他好推介?麻煩晒
Desktop用左4年我諗唔算耐掛 我唔係好pro既用家...所以用到都想繼續用落去...唔洗追新機住

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

話說小弟部 late 2012 27吋imac...又打柴...無錯係又打柴,死因為無啦啦自動熄機,上年已經試過係咁 之後用 ...
yik_kin123 發表於 2016-7-3 02:41

其實可以俾佢check 完壞咩,跟住唔俾佢整自己買件換

其實可以俾佢check 完壞咩,跟住唔俾佢整自己買件換
長勝飛龍 發表於 2016-7-3 17:49

你意思係apple...定係出面??

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

你意思係apple...定係出面??

yik_kin123 發表於 2016-7-4 01:04

返Apple check 就唔怕老點囉

返Apple check 就唔怕老點囉
長勝飛龍 發表於 2016-7-4 01:07

過左保都可以免費check??

yik_kin123 發表於 2016-7-4 02:23

係,但係你要自己抬去。

回覆 6# edmond_wong

原來可以免費check架 咁正

yik_kin123 發表於 2016-7-4 02:23

請問 iPad 3 過左保係咪都可以免費check?

回覆 8# 372366

of course.

有無師兄有整機 好推介?同埋換火牛大概收幾錢先合理?