[操作疑難] iMac 開機白畫面

我部09年 iMac....上兩個星期開始開機白畫面開唔到.

試過晒 command option R P

入 disk utility verify,,repair..

reinstall OS

都係唔得....一樣開機白畫面..

有無人知仲可以點搞....

補圖..入到 disk utility 個畫面係咁...有啲奇怪既線

死 display 啦 2009 iMac Vintage o左應該 Store 係冇得整

想抄番啲data出黎可以點做啊,iMac我唔識拆機啊

補圖..入到 disk utility 個畫面係咁...有啲奇怪既線
chun914 發表於 2016-8-5 11:47

死display 喎. 早前有部MBP 2011 差不多問題. 初頭以為死HDD / OS 搞左一大輪好似好D, 最終藍畫面, 就段定係死display. 好彩apple 承認係fault, 有extension warranty

想抄番啲data出黎可以點做啊,iMac我唔識拆機啊
chun914 發表於 2016-8-5 14:27

你想要整番好部? 定純攞番隻HDD 出黎要data?
2009 好易拆.

而家入到safe mode , backup完喇。

有無ching知,咁情況仲有無人收。平平地賣咗佢買過部好過

而家入到safe mode , backup完喇。

有無ching知,咁情況仲有無人收。平平地賣咗佢買過部好過 ...
chun914 發表於 2016-8-7 12:33

死板有得救既.  平有人要都唔奇