如果出新mbpr , 舊版mba/mbpr會唔會減價

本來想趁back to school買部mba用
但問過apple d人話今年香港唔會有bts
所以想問下如果過多2個月真係出新mbpr
舊版mba/mbpr會唔會減價 (如果減大概會減幾多到)
thx

所以想問下如果過多2個月真係出新m ...
hello123123 發表於 2016-8-9 21:56

電子野,會。
減幾多就要問返tim cook

好似無減的,有d型號會有翻新版賣

苹果喜歡停產都唔減價

所以想問下如果過多2個月真係出新m ...
hello123123 發表於 2016-8-9 21:56

翻新版咪就係減價....
mac野要平一係買翻新版...一係買二手....

翻新版咪就係減價....
mac野要平一係買翻新版...一係買二手....
charcsc2000 發表於 2016-8-10 10:57

翻新同減價係2樣野黎架喎!

翻新同減價係2樣野黎架喎!
stta800 發表於 2016-8-10 11:08

咁你要平...買apple好難話減價...
佢一有新product, 舊既就即刻落架...
其實翻新都係咁用...一樣有保養...一樣可加2年保applecare, 只係心理因素和二手價差少少...

4年前我先買完imac 2011 21.5吋...好似7千幾...
另外上兩個月先再入部mba 13吋 2015 i7, 8gb ram, 256gb, 都係$8558..
和新既都沒分別...

其實外國好多人都用呢d...

回覆 7# charcsc2000

因為個陣ipad pro出
Ipad air 2都有減
所以想睇下macbook會唔會有類似情況

回覆  charcsc2000

所以想睇下macbook會唔會有類似情況 ...
hello123123 發表於 2016-8-10 12:01

而加mac機最怕係停產....到時佢逼你買top機, 都幾煩..
好似mba咁, 下年可能唔再更新或停產...隨時用nmb取代...但價錢仲貴左...

回覆  charcsc2000

所以想睇下macbook會唔會有類似情況 ...
hello123123 發表於 2016-8-10 12:01

其實ipad pro根本就係逼你們班人清ipad air 2...
正常買ipad air 2會去買翻新...
沒理由用一手價錢買幾年前二手科技....

另外mac機最怕係停產....到時佢逼你買top機, 都幾煩..
好似mba咁, 下年可能唔再更新或停產...隨時用nmb取代...但價錢仲貴左...