請教一下,點可以將 iphone share wifi 去Lenovo 平板度..? 謝謝~

今日試左好耐都唔得,佢掃到Iphone 個user name,但係就只係save 左無link up到個wifi。
之但係我用部asus (android) share wifi ,部lenovo 平板就掃到又link up用到個wifi...
所以想請教一下.謝謝~

你部 iPhone 個名係咪有emoji?

share咗之後,死都唔好出番去,乜都唔好郁,直至到部平板上到網為止就得嘅嘞。生果係咁,除非係佢自己嘢,唔使密碼都可以LINK到,當然要同一個AppleID啦。

記住,在平板上到網之前,部唉瘋一定要停留在個人熱點個版,唔好心急襟「home」 key走人。

記住,在平板上到網之前,部唉瘋一定要停留在個人熱點個版,唔好心急襟「home」 key走人。 ...
momo4321 發表於 2016-9-5 11:59

唔使喎

唔使喎
巨浪大切 發表於 2016-9-5 21:19

唔使咪唔使囉。

唔使咪唔使囉。
momo4321 發表於 2016-9-5 23:59

我就係同你講嘅情況一樣,無論之前有冇連過,無論 iPhone 也好,無論 iPad 也好,如果未確定連接前,只要分享嗰部 iPhone 一離開咗 WiFi share 個頁,就唔會連得倒。

我就係同你講嘅情況一樣,無論之前有冇連過,無論 iPhone 也好,無論 iPad 也好,如果未確定連接前 ...
TimCook 發表於 2016-9-6 11:31

因為好多嘢都轉咗apple,所以都冇用share wifi好耐,頭先試過,仍係要停留在熱點嗰版先得。已升9.3.5。

因為好多嘢都轉咗apple,所以都冇用share wifi好耐,頭先試過,仍係要停留在熱點嗰版先得。已升9.3.5。 ...
momo4321 發表於 2016-9-7 14:37

就係囉,我記得官網都有提醒過要注意呢點,不過唔記得咗响邊搵得返。