[其他] 請教一下大家,大家對蘋果翻新品,買過既,有咩感想?

因為 bugget 有限 , 大約 $5000 左右 , 睇岩部 macbook air 13" 翻新品 $5648 , 大家覺得好唔好?

只用作上網,睇戲,玩小遊戲,整家庭影片!

MacBook Pro 13 2012 http://www.apple.com/hk/shop/pro ... -dual-core-intel-i5 LCD 解像是 1280 * 800

加到 8GB 或 16GB RAM 走不了,選 #1 翻新 MBP13

只會選擇呢 2 部 , 求意見 !
1 . Macbook Pro 2012 $6918
     1920 * 1080
     i5 3 代
     4GB RAM  ...
Kinheimiu1001 發表於 2016-9-18 21:50

對翻dcfever二手價

唔理會重量,一定係 1 !

唔理會重量,一定係 1 !
elt 發表於 2016-9-19 01:22

13.3-inch (diagonal) LED-backlit glossy widescreen display, 1280-by-800 resolution

有官保 好過二手

因為 bugget 有限 , 大約 $5000 左右 , 睇岩部 macbook air 13" 翻新品 $5648 , 大家覺得好唔好?

只用 ...
Kinheimiu1001 發表於 2016-9-18 21:50

整咩整家庭影片先????用咩software...講真4gb ram真係太少...
如果只係上網,睇戲,玩小遊戲, 就一定夠...

其實翻新品沒問題....我都買過好多次....
我妹仲係用緊 $5648 mba 13吋添...
但佢只係用黎只用作上網,睇戲,fb, 淘寶, ebanking, 訂下機票行程等~

整咩整家庭影片先????用咩software...講真4gb ram真係太少...
如果只係上網,睇戲,玩小遊戲, 就一定夠.. ...
charcsc2000 發表於 2016-9-19 11:48

張 d 相片合成影片 , 會加小小特效,主要都係用iMovie !

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

張 d 相片合成影片 , 會加小小特效,主要都係用iMovie !

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPho ...
Kinheimiu1001 發表於 2016-9-19 12:05

如果只係好簡單既...實夠既...但4gb ram真係慢...要有耐性囉...
試下去apple store搵d片試下機...