大學用MacBook Air問題....

我個女今年升大學需要買部notebook返學用,佢同我講想買呢部,
但我用開windows唔係好識apple啲機,想請教各位師兄部MacBook
Air config同價錢可以嗎?
thanks

如果讀書用大家優惠plan食三年256GB啦

文書用應該夠曬
係睇下對mon有冇要求,始終個解象度唔算太好
Apple十個大學生有一半個用緊,要學都應該問題不大。

感謝以上師兄既意見....
唔該唒,

如果用開windows初學嘅時候會好似怪怪哋,習慣咗之後就出事啦......你反而覺得windows唔習慣,好明顯又多一個人食咗毒蘋果

我個女今年升大學需要買部notebook返學用,佢同我講想買呢部,
但我用開windows唔係好識apple啲機,想請教各位 ...
MnM 發表於 2016-9-20 21:29

沒問題...
重點係..個mon佢接唔接受到,
另外佢有沒咩software係win專用????
呢兩點係好重要...

如果買就買3年保...超低...

但我用開windows唔係好識apple啲機,想請教各位 ...
MnM 發表於 2016-9-20 21:29

可以
不過都係win版office寫essay最好,最好買埋正版windows黎裝
128g番學絕對夠用

沒問題...
重點係..個mon佢接唔接受到,
另外佢有沒咩software係win專用????
呢兩點係好重要...

如果買 ...
charcsc2000 發表於 2016-9-21 12:35

macbook買保養冇咩用,用幾年都冇穿冇爛

可以
不過都係win版office寫essay最好,最好買埋正版windows黎裝
128g番學絕對夠用 ...
044003 發表於 2016-9-21 15:52

1. Office 365(2016)的話, Mac同Windows版已經唔差好遠
2. 128GB夠唔夠用好睇做乜, 唔係個個翻學都係淨文書用, 有D要用特別軟件, 好大食
3. 買正版windows黎裝?  買Windows既notebook跟機已經有windows license, 唔使自己專登買, 除非買部Mac黎裝Windows

回覆 8# 044003

大學有得免費 download Windows 同 Office !

Macbook 同 PC notebook 差不多