[開箱] The Kadi Port NMB專用typeC hub

呢個HUB for macbook 簡直完美

1x Type-C Passthrough Charging port + 1x Type-C PD & DT Port + 1xUSB3.0 大電流 +1x HDMI 1.4

正正比我用緊的更正

不講la上圖先

11号寄今日收到

細細盒

全部野得禁多

上面個type-C係充電專用

另一個type-C 可以hub上Hub   Work 的

USB 3.0 port 可共電 官方話最大1.4A

the Kadi port 完全沒發熱,比我原先果個更好

原先個公版typeC hub 發熱問提幾嚴重 以下呢個

仲要D USB 3.0 port 不支援共電最大得0.3-0.5A

正喎
成個設計 fit 晒 New Macbook 12".

咁D隻野供到幾多W電比MacBook ?

咁D隻野供到幾多W電比MacBook ?
evec 發表於 2016-11-16 12:42

Macbook食幾多就幾多因爲系passthrough

Macbook食幾多就幾多因爲系passthrough
shal 發表於 2016-11-16 12:50

等係唔係,個Hub會Reserve咗電,你 Powersupply經過Hub係會少咗電,供比MB的電就會少咗
   係系統資源》電源 到顯示到幾多W

已連接:        是

瓦特數(W):        23

名稱:        29W USB-C Power Adapter

等係唔係,個Hub會Reserve咗電,你 Powersupply經過Hub係會少咗電,供比MB的電就會少咗
   係系統資 ...
evec 發表於 2016-11-16 13:11

Verbatim   
  瓦特數(W):        26
  正在充電:        否

都話左係有幾多食幾多
呢D唔係大陸D 公模type-C hub

更正一下先

EagleTec

KADI 沒用USB & HDMI
  瓦特數(W):        28

用左HDMI & USB + ipad +USB Hub

都話左係有幾多食幾多

呢D唔係大陸D 公模typ ...
shal 發表於 2016-11-16 13:21

所有PD Hub都會Reserve電包括蘋果原裝,
係USB PD規範一定要聲明自己個hub過到幾多電比下家,因為下家要同上家申請拿電,Hub先同PowerSupply
協定,然後再跟據協定自己拿一部份電再派比下家,唔係有幾多食幾多。
如果你系統Show係23W,你直插Powersupply就係有29W,即係件Hub要咗6W電。

所有PD Hub都會Reserve電包括蘋果原裝,
係USB PD規範一定要聲明自己個hub過到幾多電比下家,因為下家要 ...
evec 發表於 2016-11-16 13:29

如果部macbook行電池, 一個食5W電嘅hub:算係幾大嘅負載!

Verbatim   
  瓦特數(W):        26

Thanks!
照計Kadi話供到1.4A比設備,提供到下家MB既電就會更低,原裝係Fix咗係23W。

如果部macbook行電池, 一個食5W電嘅hub:算係幾大嘅負載!

Reserve 唔代表無時無刻都要5W電,只係唔比下家取過一過數。
無Reserve下用多過Watt數,夾硬要吃電無話唔得,鬼叫你係上家,不過唔規範而己。

MBPr 2016用唔用到呢隻野?