[操作疑難] 現在買Airport extreme,算唔算太遲?

係咪冇曬support?

對比而家其他廠嘅 AC router, 佢呢隻野唔多抵玩, 個 spec 都 out-date.
1500 蚊, 我買隻 EA8500 仲好.
除非要用 time machine, 買time capsule就有啲需要,

對比而家其他廠嘅 AC router, 佢呢隻野唔多抵玩, 個 spec 都 out-date.
1500 蚊, 我買隻 EA8500 仲好.
除非 ...
indigo 發表於 2017-3-30 15:12

咁有冇其他兼容度高的router推介?因為我屋企全是idevice !

咁有冇其他兼容度高的router推介?因為我屋企全是idevice !
derekwa 發表於 2017-3-30 15:39

睇你買黎做乜...
佢連upnp都沒, 玩ps4都煩過人....
但用idevice做setting真心無敵....超簡單...

睇你買黎做乜...
佢連upnp都沒, 玩ps4都煩過人....
但用idevice做setting真心無敵....超簡單... ...
charcsc2000 發表於 2017-3-30 15:52

上網,唔用其他野,最緊要唔斷綫和setting易

上網,唔用其他野,最緊要唔斷綫和setting易
derekwa 發表於 2017-3-30 16:17

咁OK呀...我都係做呢D野...1年365日開住都沒點斷...真係好STABLE...
自己仲要買左個AIRPORT EXPRESS比女友屋企, 就係貪佢有咩事都可以電話教佢SET~

只要你接受到佢個價錢就得~   

覺得貴就去DC肥花或Y拍搵下~

我月r8500 唔覺有兼容度既問題,一部 mbpr, 3部 ipad

derekwa 發表於 2017-3-30 15:39

我:iphone, imac, mbp

用 cheap ASUS 1200G+ 幾百蚊貨仔
冇咩問題

買time capsule 算啦
做time machine

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone