淘寶 VSOUND VS-R02 只需 85 人仔

我早2個月係恒源買左個 vs-r02, 我個 friend 聽過, 覺得d聲唔錯, 但佢覺得$230太貴, 佢話係淘寶見只需 85人仔, 連埋運費都唔駛 hkd$130, 我提佢因住買到假野, 佢話而家有一個真係度, 收到後可以對比, 唔對路就退番比個賣家.

琴日佢收到個 headphone 啦, 包裝和耳機的外觀都和我的一樣, 再對比下2隻 headphone 的聲, 頂, 都係一樣呢, 即係我買貴左成百蚊, 證明香港呢面都食水幾深.

咁o係香港鋪買既...無得講ga bor

都已經買左啦, 買貴都冇辨法, 我只係想話俾其它未買的網友知, 等佢地可以有多個選擇.

話時話, 如果 130 買到真係幾抵玩, 我都想買多個黎做後備.

原帖由 laubong 於 2009-9-5 11:10 AM 發表
都已經買左啦, 買貴都冇辨法, 我只係想話俾其它未買的網友知, 等佢地可以有多個選擇.

話時話, 如果 130 買到真係幾抵玩, 我都想買多個黎做後備.

咁你唔可以話買貴左既...你有埋保養ga庥...
淘寶就緊平ga喇,但d貨點就保證唔到...

原帖由 laubong 於 2009-9-5 00:10 發表
我早2個月係恒源買左個 vs-r02, 我個 friend 聽過, 覺得d聲唔錯, 但佢覺得$230太貴, 佢話係淘寶見只需 85人仔, 連埋運費都唔駛 hkd$130, 我提佢因住買到假野, 佢話而家有一個真 ...

只是提疑點
vs-r02上年也入手了一對黑的
都系恒源買
用了一個月後以叫大至煲好了
音質便以有分別
不太可能用了2個月和全新的音質會沒分別
所以可能只是像3000+事件
你買了高質假貨而又聽不出分別

原帖由 hkryusei 於 2009-9-5 22:45 發表

只是提疑點
都系恒源買
音質便以有分別

我都唔可以百份百肯定呢對係高質假貨定係真貨, 我只係一般用家, 冇金耳朵,
但2對 headphone 的聲音, 對我而然係99%相似, 或者真假分辨可能要搵個專家去試聽一下先知.\
高質假貨我以前都見過,外觀做到9成9似我都見過,但聲音可以跟到咁似就真係未見過.

ps. 我對 vs-r02 冇特別煲過的, 2個月黎大約聽左10零個鐘, 應該同新的差唔遠.

Vs-r02 對我黎講係一個唔錯的 headphone, 人聲表現特出(尤其是女聲), 唯一要彈就係佢音場, 都幾窄下, 唔知煲下佢會唔會有改善呢, 但見d師兄話, 煲親都要成100-200個鐘, 我真係冇咁好耐性呢.

為左慳100蚊冒住買假野既風險真係唔知講咩好

原帖由 hkryusei 於 2009-9-5 22:45 發表

只是提疑點
都系恒源買
音質便以有分別

講得岩, 3000+版Bose in ear同真既都係差唔多聲嫁咋