受夠了: ue400vi

睇返張單, 係11年6月買的! 已經壞過5對!
雖然保養係2年, 但係去一去換機好浪費時間!
對上一次換係4月26日!!
今朝聽歌, 左邊細聲; 右邊正常聲!
新招!! 次次都係壞右邊細聲!

放棄了! 雖然未過保養, 打算換過隻!
有無其他耐用, 又好聲(中低音為主) 又可以用iphone講電話的headphone推介呀?

睇返張單, 係11年6月買的! 已經壞過5對!
雖然保養係2年, 但係去一去換機好浪費時間!
對上一次換係4月26日! ...
黑面人 發表於 2012-5-15 12:46

Apple In-Ear + ETY 3節改2節耳膠, 耐用唔敢講, 因我對用左2個月給iPhone4用.

3節改2節加擴大孔至In-Ear出口同一大細.

回復 1# 黑面人

估唔到依個世界有另外一隻耳機qc同tpc有得揮

Apple In-Ear + ETY 3節改2節耳膠, 耐用唔敢講, 因我對用左2個月給iPhone4用.

3節改2節加擴大孔至In-E ...
markso0430 發表於 2012-5-15 13:29

THANKS!! 我有AIE耳機; 請問ETY大約幾錢度呀?

回復  黑面人

估唔到依個世界有另外一隻耳機qc同tpc有得揮
L.T 發表於 2012-5-15 22:04

TPC係乜牌子呀?
唔會再用UE!!

THANKS!! 我有AIE耳機; 請問ETY大約幾錢度呀?
黑面人 發表於 2012-5-15 22:51

旺角地庫$30一對, 先Cut走一節(我會Cut頭一節, 否則太細唔Fit我耳仔), 尾也要把多出膠Cut平, 成完後膠長度與AIE個嘴長度一樣, 再用3m羅絲加熱把孔擴大, 套入後就會Fit個口大細.
此膠可將AIE發揮到"我唔相信既地步", 高頻分析好, 中低頻非一般動鐵可比, 如聽重Bass可達頭痛級數, 人聲滑而沒有口水聲, 耐聽, 相信無咩1K或以下可以跟佢比較.
**AIE只有行貨, 無水無OEM, 除行貨外通通假野, 唔識分真假唔好貪平, 真同假既聲一個天一個地!!**

TPC = True Copper Pro (Monster)
AndroidBoy 發表於 2012-5-16 19:19

原來係Monster, 呢隻都幾出名易壞!
上期壹仔都有投訴!

第1隻ue, 都有心機用apps來煲耳機;
用了半年之後, 幾個禮拜到幾個月就壞一壞,
到現在都無心機再煲!

估唔到logitech的ue產品, 品質會咁差!!!

旺角地庫$30一對, 先Cut走一節(我會Cut頭一節, 否則太細唔Fit我耳仔), 尾也要把多出膠Cut平, 成完後膠長 ...
markso0430 發表於 2012-5-16 12:40

謝謝, 小弟受教了!!
Apple隻耳機, 雖然bass係麻麻, 不過好耐用,
自己唔係好愛鍚佢, 佢都無壞過!

試過市面幾隻耳機; 動鐵耳機(599果隻)及sony果隻(7xx)果款,
唉! 都係用返apple in ear; 想問問, 官網話係2 DRIVER, 係咪解雙動鐵呀?

想問下永星耳筒呢間野, 信唔信得過 ?

因為見都幾平下..