想買多隻入耳. . .聽女聲. . .

---分隔線---

我已有ibasso DX100和UE TF10(女神線),TF10的人聲現在滿足唔到我,想入多隻入耳式. . .

聽聞UE700是UE人聲最好的. . .不知道配DX100如何,以1k-2k價位仲可以留意邊D耳機. . .都有諗過SE215,不過聽過人聲都係同TF10一樣咁乾. . .UM1的特點好似係人聲突出. . .等我去亦X都有試聽的選擇,免得盲人摸象

但係UE700又無得換線. . .一斷線就ko好難選擇

本來都想入隻CK100/CK100pro,不過真係貴左D. . .(4-5K),咁樣不如加多幾千直上CM JH13PRO

希望大家比D意見我唔該各位師兄

---分隔線---

er4s
今日入咗隻 人聲一流

c hing可以考慮入手 ue 烏托邦線 升級下隻10pro
我幾前日前入手完,中高音改善左好多,人聲無之前咁悶,音場都闊左,但低音下潛度仲略有不足

c hing可以考慮入手 ue 烏托邦線 升級下隻10pro
我幾前日前入手完,中高音改善左好多,人聲無之前咁悶, ...
iamowl111 發表於 2012-7-30 20:26
我想轉下新口味. . .想買隻新既. . .

UE TF10升級線差唔多試過曬. . .

er4s
今日入咗隻 人聲一流
chungsm 發表於 2012-7-30 20:25

三節膠,我帶過好痛. . .

不過有機會我都去試試佢^^

我想轉下新口味. . .想買隻新既. . .

UE TF10升級線差唔多試過曬. . .
tomtomtompk 發表於 2012-7-30 20:28

師兄咁可考慮 westone um3x

三節膠,我帶過好痛. . .

tomtomtompk 發表於 2012-7-30 20:31

下,我覺得幾舒服wo

師兄咁可考慮 westone um3x
iamowl111 發表於 2012-7-30 20:31
係波. . .遺忘了呢隻添. . .

下,我覺得幾舒服wo
iamowl111 發表於 2012-7-30 20:32

贊同, 其實呢啲嘢一次生,兩次熟, 頭嗰一兩次實會唔舒服, 之後就會好爽的了

um3x不如w4r